Saman işçiliğinden uçak mühendisliğine

3 dk okuma
Saman işçiliğinden uçak mühendisliğine

Hızlı Özet

İş arkadaşlarından Resul İrencik Serhat'ın güzel bir üniversite kazanmasından dolayı çok mutlu olduklarını, söyleyerek, ”Serhat'le hemen hemen her gün samana gidiyor ve yükleme yapıyorduk, hep hayallerinden söz ederdi ve şimdi hayalinde ki üniversiteyi kazandı, kendisini tebrik ediyorum. Allah yolunu açık etsin” ifadelerini kullandı.






Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle saman işçiliği yaparak üniversiteye hazırlanan genç, hayalindeki uçak mühendisliği bölümünü kazandı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaz aylarında saman sezonu ile birlikte hem saman işçiliği yapan hem de üniversiteye hazırlanan Serhat Karaçalı, girdiği üniversite sınavında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümünü kazanarak hayalini gerçekleştirdi.





İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Karakeçili Kırsal Mahallesinde yaşayan Serhat Karaçalı, küçük yaşlardan beri aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla, özelikle yaz aylarında bir yandan saman işinde çalışırken, bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlandı. Geçen sene de üniversite sınavına giren ve iyi puan aldığı halde uçak mühendisliğini kazanmadığı için tercih vermeyen Akçalı, bu yıl azimle çalışarak hayalini gerçekleştirdi.



Halk eğitim kursları ve kitaplarından yararlandı

Maddi imkansızlıklar nedeniyle özel kurslara gidemeyen ve kitap alamayan Serhat Akçalı, 2 yıl üst üste işlerden arta kalan zamanlarda Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ücretsiz üniversite kurslarına katıldı. Burada kendisine verilen kitap ve testleri evde, saman işinde molla aralarında okuyarak üniversiteye hazırlandı.



Anne babası önce istemedi

Anne ve babasına uçak mühendisliği kazandığı söylediği zaman tepki gösterdiklerini söyleyen Akçalı, ”Uçak mühendisliği kazandığımı öğrendiğimde anne ve babana müjdemi verdim. Ama nasıl bir bölüm olduğunu anlamadılar, pek de sıcak bakmadılar. Uçak yapacağımı söylediğim zaman onlar da mutlu oldu” dedi.



"Hayalim uçak mühendisliğiydi"

Ömründe hiç uçağa binmediğini ve dokunmadığını söyleyen Serhat Akçalı, ”Ama rüyalarımda hep uçak yaptığımı, uçurduğumu görüyordum. Hayalim hep uçak mühendisi olmaktı. Geçen sene de sınava girdim ve iyi derece aldım ama istediğim yerde uçak mühendisliği gelmediği için tercih yapmadım. Çok şükür bu sene çalıştım, çabaladım ve hayalimi gerçekleştirdim. İnşallah ülkeme yararlı olur, uçak yaparak gerçek büyük hayalime ulaşırım” dedi.



40-50 derece sıcaklıkta saman işinde çalışarak, mollalarda üniversiteye hazırlandı

Sabah erkenden işe geldiklerini ve akşama kadar 40-50 derece sıcak altında çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Akçalı, ”Ben bu sıcakta çalışıp yorulduğum zaman daha azimli üniversiteye hazırlandım ve uçak mühendisliği kazanarak bu hayattan kurtulacağım diyordum. Çok şükür Allah emeklerimi boşa çıkarmadı” şeklinde konuştu.



İş arkadaşlarından Resul İrencik Serhat'ın güzel bir üniversite kazanmasından dolayı çok mutlu olduklarını, söyleyerek, ”Serhat'le hemen hemen her gün samana gidiyor ve yükleme yapıyorduk, hep hayallerinden söz ederdi ve şimdi hayalinde ki üniversiteyi kazandı, kendisini tebrik ediyorum. Allah yolunu açık etsin” ifadelerini kullandı.



Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü TYT-AYT Kurslarından sorumlu Ferit Çetiner de yaptığı açıklamada, ”Biz bugün Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümünü kazanan öğrencimiz Serhat Karaçalı'yı çalıştığı yerde görmek ve tebrik etmek için geldik. Ne şartlarda çalıştığını bugün daha da rahat görmüş olduk. Saman işinde çalıştığı halde böyle güzel bir başarı elde etmesi bizi gururlandırdı. Serhat böyle zor durumda böyle güzel bir bölüm kazandıysa, diğer öğrencilerimiz de çalışmaktan ve hayalindeki bölümden vazgeçmesinler. O yolda azimle çalışsınlar” diye konuştu.



Mevlüt Bayraktar








Bu haber 570 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı!
Gündem

Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı!

AK Parti, “Siyasi ve Hukuki Yönleri ile 10. Yılında 15 Temmuz” adlı sempozyum düzenledi. AK Parti Siyasi ve Hukuki işler Başkanlığı tarafından düzenlenen sempozyuma Katar'ın eski Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani'nin cenazesi dolayısıyla katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazılı mesaj gönderdi. Erdoğan, FETÖ'nün, “Hizmet” diyerek, “Himmet” diyerek, “Eğitim” diyerek milletin halisane duygularını 40 yıl boyunca istismar ettiğini, ihanet şebekesinin asıl niyetinin 15 Temmuz gecesi ortaya çıktığını kaydetti.

Habervitrini10598 Görüntüleme
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'a: Kaybedersem siyaseti bırakırım
Gündem

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'a: Kaybedersem siyaseti bırakırım

Grup toplantısında konuşan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak "Genel başkanlık yarışına girelim, kaybeden siyaseti bıraksın, CHP'yi salsın. Tarihi çağrımı yapıyorum" dedi. Özel ayrıca kurultaya gidilmesi için çağrı heyeti atanması talebiyle başvuruda bulundu.

Habervitrini12730 Görüntüleme
Trump : Hürmüz Boğazı İran hariç gemi trafiğine açık
Gündem

Trump : Hürmüz Boğazı İran hariç gemi trafiğine açık

ABD - İran arasında savaşın yeniden başlamasıyla bölgede patlama sesleri yeniden yükseliyor. ABD'nin saldırılarına misilleme olarak Hürmüz Boğazı'nı kapatan Tahran yönetimi, "Saldırılara karşılık vereceğiz" diyerek tehditte bulundu.

Habervitrini10180 Görüntüleme
Galatasaray'ın istediği Julio Enciso'nun bonservis bedeli belli oldu
Gündem

Galatasaray'ın istediği Julio Enciso'nun bonservis bedeli belli oldu

Galatasaray'da 10 numara transferi için hazırlanan listede Julio Enciso da yer alıyor. Sarı kırmızılıların ilgisine karşılık Strasbourg, Paraguaylı oyuncunun bonservisini belirledi.

Habervitrini13615 Görüntüleme