Gündem
  • 20.11.2016 22:20

Şam'dan Trump'a çağrı var

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'tan Suriye'de silahlı gruplara verilen desteği sonlandırmasını istedi.

Muallim, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile yaptığı görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulundu. BM'nin Halep'in isyancıların elinde olan doğu kesiminde özyönetim önerisi yaptığını belirten Muallim, "Bu bütünüyle reddedildi. Bu bizim egemenliğimizin ihlalidir" diye konuştu.


Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Muallim, Halep'te bombardımanın şiddetinin düşürülüp düşürülmeyeceği konusunda bir açıklama yapmazken, militanların kenti terk etmesi ve devlet kurumlarının yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Halep'in doğusunda yaşayan "275 bin insanın 6 bin silahlı kişinin rehinesi olmasına” izin vermeyeceklerini belirten Muallim, "Kentteki sivillerin acı çekmesine son vermek için teröristlerin Doğu Halep'ten çıkması gerektiği konusunda mutabık kaldık” ifadesini kullandı.

'SİLAHLI GRUPLARI DESTEKLEYEN BÖLGESEL GÜÇLER DİZGİNLENMELİ'

 Muallim, Donald Trump yönetimine hitaben de "Yeni yönetimden istediğimiz sadece silahlı gruplara desteği sonlandırması değil aynı zamanda bu grupları destekleyen bölgesel güçleri dizginlemesi. Beklememiz gerek" dedi.

Suriye devlet haber ajansı SANA'nın haberine göre, isyancıların Halep'in batı tarafında düzenlediği füze saldırısında 1 kadın ve 7 çocuk hayatını kaybetti. Bir ilkokulun isabet aldığı saldırıda en az 32 kişi de yaralandı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıda yaşları 6 ile 12 arasında değişen 8 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.
 

Güncellenme Tarihi : 20.11.2016 22:22

İLGİLİ HABERLER