Gündem
  • 5.10.2015 10:53

Şamil Tayyar'dan teröristin fotoğrafıyla ilgili ilginç yorum

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Şırnak'ta ölen teröristin cesedinin polis zırhlı aracında sürüklenmesi iddialarına ilişkin Twitter hesabından çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, Meydan Gazetesi'nin haberinin fotoğrafını paylaşarak "KCK'da kelepçeli fotoyla çözüm sürecini baltalayan paralel yapı, şimdi ceset kumpasıyla operasyonları gölgeliyor." dedi.Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir.

BAŞBAKAN'DAN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Başbakan Davutoğlu olayla ilgili sosyal medyadan açıklama yaparak şunları söyledi:

“Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir.
Bu son derece yanlış tavırlar her şeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez.
Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum.
Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir.”


Öte yandan İçişleri Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlatılacağını belirterek, “Sosyal medyaya yansıyan ve Şırnak'ta yaşandığı iddia edilen hadiseyle ilgili soruşturma açılmıştır. İddialar tüm boyutlarıyla araştırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Terörle mücadelemiz hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir." ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:06

İLGİLİ HABERLER