Spor
  • 31.5.2008 12:20

SAMMER TRANSFERİ İLE İLGİLİ SON NOKTRAYI KOYDU!

FRANKFURT - Galatasaray'ın takımın başına getirmek için uzun süredir uğraş verdiği Alman teknik adam Matthias Sammer, sarı-kırmızılı ekibin tekliflerini reddetti ve Almanya Futbol Federasyonu'ndaki (DFB) görevine 2013 yılına kadar devam etme kararı aldı.
Turkcell Süper Lig Şampiyonu Galatasaray'a Alman teknik adam Matthias Sammer'dan kötü haber geldi. Sammer'ı takımın başına getirmek için uzun süredir uğraş veren sarı-kırmızılı yöneticilerin çabaları boşa gitti. Sammer, Alman futbol federasyonundaki spor direktörlüğü görevine 2013 yılına kadar devam etme kararı aldığını açıkladı. 2006 yılında göreve getirilen 40 yaşındaki Sammer, 2011 yılında sona erecek olan sözleşmesini iki yıl daha uzatarak 2013 yılına kadar sözleşme yeniledi. Sammer konuyla ilgili
olarak yaptığı ilk açıklamada, "Bu kontrat benim federasyona sportif direktörlük görevim konusunda verdiği sözün ne kadar geçerli olduğunu göstermiştir" dedi.
Futbolculuğu döneminde 51 kez Almanya Milli Takımı'nın formasını giyen Sammer, milli takım formasıyla 1996 yılında Avrupa Şampiyonluğu'na uzanmış, kulüpler bazında ise Borussia Dortmund'la 1997 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve Dortmund ve Stuttgart takımlarıyla da 3 Bundesliga Şampiyonluğu yaşamıştı.
Sammer, 2002 yılında ise teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund'u Bundesliga Şampiyonluğu'na taşımış takımına aynı yıl UEFA Kupası'nda ise final oynatmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:51

İLGİLİ HABERLER