Spor
  • 17.5.2013 15:57

Şampiyon kupasına kavuşuyor!..

Galatasaray ile Trabzonspor, yarın yapacakları maçla birlikte 115'inci kez karşı karşıya gelecek.
        
İki ekip arasında, Trabzonspor'un lige yükseldiği 1974-75 sezonunda başlayan rekabette yapılan resmi ve özel 114 karşılaşmanın 51'ini Galatasaray, 36'sını Trabzonspor kazanırken, 27 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
        
Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 148, Trabzonspor ise 123 kez gol sevinci yaşadı.
        
LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE        
Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor'un 10 farkla önünde bulunuyor.Ligde yapılan 79 karşılaşmanın 34'ünü "Cim Bom" kazanırken, 24 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu, 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.
        
Lig maçlarında Galatasaray 101, Trabzonspor ise 86 gol attı.
        
Sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan maç golsüz sona erdi.
        
TRABZONSPOR 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR        
Trabzonspor, Galatasaray ile oynadığı son 5 maçı da kazanamadı.
        
Galatasaray karşısında son galibiyetini 2010-2011 sezonunda İstanbul'da, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta 1-0'lık sonuçla alan Karadeniz temsilcisi, daha sonraki 5 maçtan 2'sini yitirdi, 3'nüde berabere kaldı, galibiyet elde edemedi.
        
Geçen sezon Lig Grubu'nda yapılan maçlarda Galatasaray, Trabzon'da 3-0 galip gelirken, İstanbul'daki karşılaşma 1-1 bitti. Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ise Galatasaray deplasmanda 4-2 kazandı, İstanbul'daki maç 0-0 bitti. Bu sezonun ilk yarasında Trabzon'da yapılan lig maçını da golsüz sonuçlandı.
        
İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI        
İki ekip arasında İstanbul'da yapılan lig karşılaşmalarında Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu.
        
Trabzonspor, İstanbul'daki 39 lig maçında Galatasaray'ı yalnızca 8 kez yenerken, "Cim Bom" bordo-mavilileri 20 kez mağlup etmeyi başardı. İstanbul'daki 11 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
        
Galatasaray'ın İstanbul'daki 52 golüne karşılık, Trabzonspor 39 gol kaydetti.
        
İstanbul'da geçen sezon yapılan Süper Final şampiyonluk Grubu maçı golsüz bitti.
        
İSTANBUL'DA SOM 8 MAÇTA 1 KEZ KAZANDI        
Trabzonspor, Galatasaray ile deplasmanda yaptığı son 8 lig maçından sadece 1'ini kazanabildi.
        
Sarı-kırmızılı ekip karşısında 10 Nisan 2005 tarihinde Miroslaw Szymkowiak ve Gökdeniz Karadeniz'in golleriyle 2-0'lık sonuçla galip gelen bordo-mavili ekip, daha sonra Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı 5 lig maçından da mağlup ayrılmıştı. İki takım arasında 2010-2011 sezonunda Türk Telekom Arena'da, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz yapılan maçı Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 kazanarak, 6 yıllık deplasman galibiyetini hasretini bitirdi. Geçen sezon ise Lig Grubu'ndaki randevu 1-1, Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki karşılaşma ise 0-0 tamamlandı. (ntvspor)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER