Asayiş
  • 29.5.2006 00:16

SAMSUN'DA 2 LİSELİYİ ÖLDÜREN GENÇ FİLMLERDEN ETKİLENMİŞ

Samsun'da kız yüzünden Anadolu Lisesi öğrencisi 2 genci öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan, 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi A.A., Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde güvenlik nedeniyle konulduğu tek kişilik koğuşta psikolog gözetimine alındı.


Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, psikologların değerlendirmelerine göre A.A.'nın, cinayetleri şiddet içeren filmler ve dizilerdeki karakterlere özenerek gerçekleştirmiş olabileceğini söyledi. Başsavcı, zanlının tabancayı Yabancılar Pazarı'ndan tanımadığı bir kişiden satın aldığı iddiasının da inandırıcı olmadığını, harçlığıyla silah almasının pek mümkün görünmediğini söyledi.


Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri 17 yaşındaki Cihan Semizoğlu'nu ve yanındaki arkadaşı 16 yaşındaki Ahmet Genç'i perşembe sabahı okul yolunda kız yüzünden tabancayla öldüren 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi A.A., Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde ayrı bir koğuşa konuldu. Güvenlik nedeniyle tek kişilik koğuşa alınan zanlı, burada Psiko- Sosyal Yardım Servisi'nde görevli psikologların gözetiminde tutuluyor. Ruhsal yönden çöküntü içinde olduğu ifade edilen A.A.'nın, kendisine psikolojik destek vermeye çalışan psikologlarla şimdilik iletişim kurmak istemediği gözlendi.


Babası Fevzi A.'nın ikna çabaları sonucu polise teslim olmasından itibaren A.A.'yı gözlemleyen psikologlar, çifte cinayetin 'film karakterlerine özenme' sonucu işlendiği kanaatine vardı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, "Psikologlarımız, cinayet zanlısının tavırlarından bu sonucu çıkardı" dedi.


A.A'nın, olayda kullandığı silahı Samsun'daki Yabancılar Pazarı'ndan aldığı iddiasının da inandırıcılıktan uzak olduğunu belirten Başsavcı Gökçınar, şöyle dedi: "Çünkü silahın cinsine baktığımızda, böyle bir silah sağdan- soldan bulunabilecek gibi değil. Bir delikanlının harçlığıyla alabilmesi de mümkün görünmüyor. Bu yüzden bizim kanaatimiz, gencin Rus Pazarı'ndan böyle bir silah alması ihtimali sıfır düzeyinde. Kendisi karanlık bir takım insanlarla görüşmüş olabilir. Tabancayı da bu yönde edinmiş olabilir. Birilerini ele vermeme düşüncesiyle böyle bir iddiayı ortaya atmış da olabilir. Ancak yine de şüphelinin savunmasına itibar etmemiz lazım. Bu konu da mahkeme süreci içinde araştırılacak."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER