Spor
  • 31.3.2006 17:33

SAMSUNSPOR YÖNETİMİ'NDEN SERKAN AYKUT'A VERİLEN 10 MAÇLIK CEZAYA SERT TEPKİ

İLYAS GÜN
SAMSUN - Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Engin Uzun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Kayserispor maçı sonrası orta hakem Kuddusi Müftüoğlu'na saldırdığı gerekçesiyle golcü futbolcu Serkan Aykut'a verdiği 10 maçlık cezanın Kırmızı-beyazlı ekip üzerinde oynanan oyunun son halkası olduğunu söyledi.
Futbol Şube Sorumlusu Engin Uzun, PFDK tarafından golcü futbolcu Serkan Aykut'a verilen 10 maçlık cezayı değerlendirdi. Kayserispor maçında sahaya 3 puan için çıktıklarını, ancak hakeme takıldıklarını belirten Uzun, "Futbol sahada oynanırsa biz de ligde kalırız. Ancak futbol sahada oynanmıyor. Bize yapılanlar hiç kimseye yapılmadı. Biz hep centilmenlik içinde olduk. Ama Serkan Aykut'a verilen 10 maçlık ceza Samsunspor üzerinde oynanan oyunların son halkasıdır. Tabii ki adaletin olmadığı yerde güçler sahneye çıkar. Adaletin olmadığı yerde ona karşı bizim gücümüz tartışılamaz. Samsunspor bu ligden düşünce, bu hakemler ve onları atayanlar rahat uyuyabilecekler mi? Bize müdahale etmesinler, biz sadece adalet istiyoruz. Yine de bunların arkasına sığınmayacağız. Ligde 7 maç kaldı, bu 7 maçı da kazanacak güçteyiz. En yetkili makamlardan adalet istiyoruz. Çünkü bu iş federasyondan çıktı. Serkan Aykut'a 10 maç ceza veren bir sistem adil değildir. Türk futbolunu yönetenlerden bir kez daha düşünmelerini istiyorum" diye konuştu. Serkan Aykut'un cezasının indirilmesi için Tahkim Kurulu'na başvurup vurmayacaklarına ilişkin bir soruya Uzun, "Kimi kime şikayet edeceksiniz. 10 maçın neyine itiraz edeceğiz. Çünkü inanmadığımız bir mekanizmaya itirazda bulunsak ne olur. Tabii ki sistem gereği itirazda bulunacağız, ama güvemizin kalmadığı sistemin neyine itiraz edeceğiz. Serkan Aykut'a verilen ceza cinayetle eş değerde tutuluyor. Bu kişinin infazıdır. Yalnız bu ceza Serkan'a değil Samsunspor'a verilmiştir. Adaletin olmadığı yerde bir şey olmaz. Bir gün bu adalet onlara da lazım olur ki gördük, Futbol Federasyonu seçimleri öncesinde Anayasa Mahkemesi'nin açıklamasını dakika dakika beklediler" şeklinde konuştu.
Öte yandan Samsunspor, deplasmanda oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını tamamladı. Teknik Sorumlu Hasan Şengül yönetiminde 1.5 saat çalışan futbolcuların Serkan Aykut'a verilen ağır cezadan dolayı üzgün olduğu gözlendi. İdmana izinli olan Celil, cezalı olan Serkan Aykut katılmazken, hafif sakatlığı bulunan Adnan da düz koşu yaptı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:38

İLGİLİ HABERLER