Asayiş
  • 25.2.2022 21:26

Samuray kılıçlı katilden kan donduran sözler! "Şeytan istedi kılıcı sapladım"

Samuray kılıçlı cani Can Göktuğ Boz, Başak Cengiz'i katletmişti

Mahkemede kan donduran sözler! "Şeytan istedi..."

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i kaldırımda samuray kılıcıyla vahşice katlettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Can Göktuğ Boz'un yargılanmasına bugün başlandı. Samuray kılıçlı cani ilk kez hakim karşısına çıktı, savunmasında ise 'Bana öldürmemi şeytan söyledi. Şizofrenim ve şeytan beni 4 aydır tehdit ediyor' diyerek pişman olduğunu söyledi. Duruşmada Başak Cengiz'in ailesi ise adalet çığlıkları atarak sanığın cezalandırılmasını istedi. Acılı annenin yürek burkan sözleri tüm salonu gözyaşlarına boğdu.

Ataşehir'de yaşanan korkunç cinayette 9 Kasım 2021 tarihinde bir sitenin önünde yürüyen 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz, bu sitede oturan Can Göktuğ Boz'un kılıçlı saldırısına uğramıştı. Aynı sitede oturduğu öğrenilen Cengiz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken samuray kılıçlı cani ise tutuklanmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında şüpheli Can Göktuğ Boz hakkında 'Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

SAMURAY KILIÇLI SANIK HAKİM KARŞISINDAYDI

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk celsesi bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz kaldığı cezaevinden getirilirken, müştekiler Başak Cengiz'in ailesi ve taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu. Ayrıca duruşmada kadın haklarını savunma amacıyla dernek avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da yerini aldı. Duruşmada sanık avukatı duruşmanın kapalı olarak görülmesini talep ederken müşteki avukatı ise bu talebin reddedilmesini istedi.

'ÖLDÜRMEMİ BANA ŞEYTAN SÖYLEDİ'

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan 28 yaşındaki tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, lise mezunu olduğunu, herhangi bir sabıkasının ve işinin olmadığını belirterek 'Ben şizofren hastasıyım. Kafamda şeytan sürekli benimle konuşuyor. Şeytan bana olay günü 'insan öldür' dedi. Eğer yapmazsam beni öldürceğini söyledi"

Ayrıca günde 12 saat intihar etmemi söylerdi. Siyah bir silüet olarak onu görüyorum. Şeytan 4 ay önce ortaya çıktı, hatta intihar girişiminde bulunmuştum. Daha öncesinde ben hastalıklar geçirmiştim. Uyuşturucu ve bonzai de kullanmıştım. Doktorum bana ölebileceğimi, beyin hücrelerinde azalma olduğunu söylemişti' dedi.

MAHKEME BAŞKANININ SORUSUNA VERDİĞİ CEVAP KAN DONDURDU

Savunmasının devamında çok pişman olduğunu ve özür dilediğini belirten sanık Boz, 'Şeytan bana olay günü akşam saatlerinde 'dışardaki bir insanı öldür' demişti. Ben de 15 dakika sonra dışarı çıktım, cinsiyet ayrımı yapmadan öylesine birini seçtim. Kılıcı internetten satın almıştım' dedi.

Mahkeme başkanının evindeki diğer kılıçları sorması üzerine sanık Boz, 'İstanbul'da bıçaklar kalitesiz satılıyor. Kalitelisini bulana kadar almaya devam ettim' cevabını verdi.

Başkanın eğitim durumunu sorması üzerine ise sanık Boz, açıköğretimden sosyoloji okuduğunu, ailesinin hasta olduğumdan haberi olmadığını ve hakkında daha önce kısıtlama kararı verilmediğini söyledi.

ŞEYTAN HASTALIKLARINI SAKLAMASINI İSTEMİŞ

Duruşmada mahkeme başkanının polise verdiği ifadesini okumasının ardından sanık, 'Şeytan beni tehdit ederek 'hastalıklarını sakla' dedi. Şeytan türkçe konuşuyor. İlk kez 4 ay önce belirdi. Son günlerde bana musallat olmadı. Kendimi savunmak amaçlı bunları açıkça söylüyorum."

"Olay günü sinirlendiğim doğru fakat diğer söylediklerimi ve mağdur Kaan'ı da hatırlamıyorum' şeklinde konuştu. Başkanın olay günü toplamda 80 cm uzunluktaki samuray kılıcını maktule sapladığına ilişkin görüntü kayıtlarına ve maktulün ölü muayene raporuna bir diyeceğinin olup olmadığını sorması üzerine sanık Boz, 'Yok' şeklinde yanıt verdi. Ardındansa 'Hobi amaçlı bu aletleri almıştım' dedi.

'SANIK 14 YAŞINDAN BERİ ŞİZOFRENİ HASTASIDIR'

Sanık Boz, devamında 'Şeytanı cezaevinde gördüğünü, ancak şu an mahkemede olmadığını aktardı. Sanık avukatları, 'Bu durum sanığın akıl hastası olmasından ötürü olmuştur. Sanık 14 yaşından beri şizofreni hastasıdır. Uzun süredir sanık, babasının şoförü tarafından evden alınıp bütün gün babasının yanında durmaktadır. Bu acı olay, sanığın ilaçlarını kullanmamasından kaynaklı yaşanmıştır. Özel raporlarla sanığın hasta olduğunu ortaya koyduk. Fakat sanık cezaevinde ilaçlarını kullandığı için cezai ehliyeti tam çıktı. Biz sanığın ilaçlarını kesip yeniden bir adli tıp raporu alınmasını talep ediyoruz. Sanıkta sürekli bir umutlanlık hali vardır, sürekli duvara bakıp birileriyle kavga ediyor. Bu yargılama bizler açısından da çok üzücüdür'

OLAY ANINDA YARDIMA GELEN MAĞDUR ANLATTI

Duruşmada müşteki avukatının 'Kılıçları alacak parayı nerden bulduğunu sorması üzerine sanık Boz, ailesinden haftalık harçlık aldığını söyledi. Mağdur olarak dinlenen Kaan Ağca ise beyanında, 'Caddede yürürken bir kadın sesi duydum. İmdat çığlığı da gelince 'yapma abi' diye bağırdım. Sanık maktulü kılıç saplıyordu. Sanığın saldırgan bir tavrı vardı. Bu sırada bağırdığım için sanık bana 'yaklaşma sana da saplarım' dedi. İnsanlar da yavaş yavaş gelmeye başlayınca sanık da sitenin içine girdi. Sonrasında site sakinleri sanığın rahatsızlık verdiğini ve ailesinin hiç ilgilenmediğini söylediler' dedi. Sanık Boz ise mağduru ve söylediklerini hatırlamadığını belirtti.

ACILI ANNE MAHKEME YALVARDI, GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Müşteki anne Beyhan Cengiz, gözyaşları içinde verdiği beyanında, 'Hiç acımadan, sırf zevk için kızımın canını alan birinin en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum. Adalete güveniyorum. İçim acımasına rağmen burada saygımdan duruyorum. Başak Cengiz'i kendi evladınız gibi görün. Lütfen size yalvarıyorum. Suçlu insanı suçsuza yedirmeyin, kanını yerde koymayın. Bir anne olarak size yalvarıyorum' dedi.

Anne Cengiz'in sözlerinin ardından mahkeme salonundakiler gözyaşlarına hakim olamazken Baba Avni Cengiz de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

KARDEŞLERİ VE NİŞANLISI İSYAN ETTİ

Başak Cengiz'in ağabeyi sanığın ilkokul çocuğu gibi ezbere konuştuğunu söyleyip 'Adalete güvenmek istiyorum. Başak bir melekti. En ağır şekilde cezalandırılsın' dedi. Ablası da sanığın akıl sağlının yerinde olduğunu düşündüğünü aktararak 'Başak'ımız geri gelmeyecek ama biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz' dedi. Başak Cengiz'in nişanlısı Mahir Mızrak ise 'Sanığın hiçbir dediğine inanmıyorum. Sadece Başak'ı değil, bizim geleceğimizi de katletti' diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.

ACILI ANNE GÖZYAŞLARIYLA SALONDAN ÇIKARILDI

Sitese güvenlik amiri olarak çalışan tanık beyanında,sanığın tek kaldığını, arada bağırma çağırma seslerinden dolayı şikayet aldıklarını belirtti. Başak Cengiz'in iş arkadaşı olan tanık ise 'Başak Hanım'ı 2 aydır tanıyordum. Olayı polis arayınca öğrendim' dedi. Anne Beyhan Cengiz'in tanığa 'Kızımın hiçbir kötü huyunu gördünüz mü' şeklinde sorması üzerine tanık da gözyaşlarını tutamayarak Başak Cengiz'in çok nur yüzlü bir kız olduğunu ve çok başarılı olduğunu belirtti. Mahkemede olay anının görüntülerinin izlenmesi üzerine gözyaşlarına boğulan acılı anne, mahkeme salonundan çıkartıldı.

'RORSCHACH TESTİNDE SANIĞIN CEVAPLARI NORMAL ÇIKMIŞTIR'

Müşteki avukatları ise beyanlarında sanığın savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu vurgulayarak 'Davayı uzatmak adına yapılan her türlü eylemin karşısındayız. Ailenin yaşadığı acı da paha biçilemezdir. Dosya 4. Adli Tıp İhtisas Kurulu'na gitti. Geri cevabının beklenmesini talep ediyoruz. Sanığa rorschach testi yapılmıştır ve cevaplarının normal bir insanın cevaplarıyla aynı olduğu ortaya çıkmıştır. Sanığın tutukluluk halinin devamını ve cezalandırılmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.2.2022 21:42

İLGİLİ HABERLER