Gündem
  • 29.9.2008 15:19

SANAL ALEMDE KILIÇDAROĞLU RÜZGARI

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset dünyasından sonra sanal alemin de yıldızı oldu. Veriler, Kılıçdaroğlu'nun kişisel internet sitesinin ziyaretçi sayısında partisinin resmi internet sitesini yakaladığını işaret ederken, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un bazı kullanıcıları da CHP'ye Genel Başkan olmasını öneren gruplar oluşturdu. Binlerce kişinin üye olduğu bu gruplara, `Aranan kan bulundu: Kemal Kılıçdaroğlu', `Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanı olduğu CHP'ye ben de oy veririm' gibi isimler konuldu.

CHP'Yİ YAKALADI

Rüşvet aldığını iddia ettiği AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin istifa etmesinde büyük rol sahibi olan, aynı partinin bir başka Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile 20 televizyon kamerasının önünde canlı yayında tartışan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset arenasında olduğu gibi sanal dünyada da adından sözettiriyor. Kamuoyunun dikkatlerini üzerine toplayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun `www.kemalkilicdaroglu.com' adlı internet sitesi, son bir ay içinde büyük reyting yaptı. İnternette 20 milyonun üzerindeki web sayfasını tanıtan ve bunların ziyaret edilme trafiği hakkında bilgi veren ve sürekli güncellenen `www.alexa.com'a göre, 26 Eylül itibariyle de Kılıçdaroğlu'nun sitesi, ziyaretçi sayısı açısından CHP'nin resmi internet sitesi `www.chp.org.tr'yi yakaladı. `alexa.com'da, her iki siteyi de son zamanlarda günde ortalama 12 bin kullanıcının ziyeret ettiği belirtildi.

`CESUR YÜREK CHP'NİN BAŞINA GEÇSİN'

Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta da yer edindi. Dengir Mir Mehmet Fırat ile gazeteci Uğur Dündar yönetiminde, geçen 25 Eylül'de yaptığı tartışmanınn ardından Facebook'ta Kılıçdaroğlu ile ilgili 20'yi aşkın grup oluşturuldu. Kılıçdaroğlu, bu gruplardan sadece ikisinde `müfteri' diye ilan edilip, kötülenirken, diğerlerinde övgüden yere göğe sığdırılamadı. Bu gruplara da `Cesur yürek Kemal Kılıçdaroğlu', `Aranan kan bulundu: Kemal Kılıçdaroğlu', `Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı Olsun', `Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanı olduğu CHP'ye ben de oy veririm', `Kemal Kılıçdaroğlu `Başbakanımız olsun' diyen milyonlarca üye bulabilirim' gibi isimler verildi.

CHP Grup Başkanvekilinin çok sayıda resim ve videolarını içeren söz konusu grup sayfalarına üye olan binlerce kişi yorum da yazdı. Yorumcuların büyük bölümü, 22 Temmuz 2007'de yapılan genel seçimlerde hayal kırıklığına uğrayan CHP'nin, Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olması halinde iktidar koltuğunu AKP'den devralabileceğini savundu.

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER