Asayiş
  • 29.7.2009 14:32

SANAL 'MİT'Çİ DOLANDIRDI!

Yaklaşık 2.5 yıl önce Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda göreve başlayan Çiğdem Y., (26) memleketi Mersin'e tayinini çıkarmak istedi. Okul yönetimi tarafından "En az 10 yıl buradasın. Seni bırakmayız" yanıtını alan Çiğdem Y., internette Kenan E.Ö., ile tanıştı. İddiaya göre, kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan Kenan E.Ö., Çiğdem Y.'nin tayin kaygısını görünce, Ankara'da tanıdık bürokratlar olduğunu ve tayinin işlemini yapabileceğini söyledi.

Bu haber karşısında umutlanan Çiğdem Y., Kenan E.Ö.'nün, "Ankara'da bürokratlarla buluşup yemek yiyeceğiz biraz para yedirmemiz gerekiyor" sözü üzerine bankadan 3 bin lira kredi alarak yolladı.

Çiğdem Y., tayininin ne olduğunu sorduğunda "az kaldı sabret bu işi müsteşarlarla halledeceğiz. Seninle görüldüğüm için deşifre oldum banka hesaplarım bloke edildi bana para lazım" yanıtını aldı. Yeniden bankadan kredi çeken genç kadın bu kez 8 bin lira yolladı.

Genç kadının işyerine gelerek mesai arkadaşlarına da MİT görevlisi olarak tanıtan Kenan E.Ö., arabayla kaza yaptığını acil paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Çiğdem Y.'nin "param yok" sözüne sinirlenen Kenan E.Ö., defalarca çatışmaya girdiğini ve çok sayıda adam öldürdüğünü söyleyerek, "PKK'lılarla savaştım senin de kafana sıkar cesedini ailenin önüne atarım" dedi. Çiğdem Y., korkusundan bankadan kredi çekerek Kenan E.Ö.'ye para vermeye devam etti. Toplam 35 bin TL veren Çiğdem Y., yaşadıklarını anlattığı sevgilisi tarafından ikna edilerek polise başvurdu.

Çiğdem Y., Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, Kenan E.Ö., Ağrı'da jandarma kontrolünde yakalandı. MİT görevlisi olmadığını ve dolandırıcılık suçlamaları kabul etmeyen Kenan E.Ö., sigortacı olduğunu söyledi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kenan E.Ö., kendisine iftira atıldığını ve Çiğdem Y.'den davacı olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER