Dünya
  • 30.10.2005 00:57

SANDIKTA YOK YOK!.. YERİN 54 METRE ALTINDA SADDAM'IN HAZİNESİ BULUNDU

Şimdi tek kişilik bir hücrede 'çile dolduran' Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in serveti, daha yeni yeni ortaya çıkıyor. Bağdat'taki Başkanlık Sarayı'nın 54 metre altında Saddam'ın yeni bir hazinesi bulundu. Özel olarak yapılmış bölüme gizlenmiş hazinede, 1 ton civarında altının yanı sıra, elmas, yakut, zümrüt ve özel altından yapılmış bir gezinti arabası da bulunuyor. Hazinenin tahmini değerinin 600 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

***
Saddam'ın hazinesi

Başkanlık Sarayı'nda, Irak devrik lideri Saddam'a ait 600 milyon dolarlık bir mücevher sandığı bulundu....

Bir dönem bolluk içinde yüzen, suyu bile altın çeşmeden içen Saddam, şimdiler de küçük bir hücrede gününü dolduruyor.

Yıllar süren aramalar sonucunda, Irak devrik lideri Saddam Hüseyin'in hazinesi bulundu. ABD'li yetkililer şimdilik inkar etse de, Bağdat'taki Başkanlık Sarayı'nın 54 metre altına gizlenmiş hazinenin içinde "Yok" yok... Hazinede, 1 ton civarında altının yanı sıra, elmas, yakut, zümrüt ve özel altından yapılmış gezinti arabası bulunuyor. Altınlar külçe halinde özel poşetlere sarılmış olarak bulundu. Hazinenin tahmini değeri 600 milyon dolar civarında.

DEVAMI VAR MI?
Amerikan
ordusuna bağlı özel bir arama timinin, Bağdat'ta uzun süredir sürdürdüğü çalışmalar sonucunda ortaya çıkartılan hazinenin, devamı olup olmadığı tartışılıyor. Çünkü saray zemininin bu kadar altına hazırlanan bu özel bölmenin, diğer saraylarda da olabileceği iddiası, arama timini diğer saraylara yöneltti.

TONLARCA ALTIN...
Saddam'ın saraylarındaki yatak odaların özel topuzları, ana çeşmelerin hepsi ve klozetlerin de altından yapılmış olduğu tekrar gündeme geldi. Uzman-lar, Saddam'ın 41 sarayındaki altınların toplam ağırlığı, 2 ton civarında olduğunu tahmin ediyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER