Gündem
  • 31.8.2009 00:00

ŞANDIR: 'AÇILIM TÜRKİYE'Yİ AZINLIK CEHENNEMİNE ÇEVİRİR!..'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, etnik kimlik konusunda bulunan çözümlerin ayrışmaya, cepheleşmeye ve toplumsal çatışmalara neden olacağını ileri sürerek, "Bugün Kürtler için ortaya konulan açılım, yarın diğer etnik gruplara da açılacaktır. Türkiye'deki etnik kimlikler siyasal anlamda bir takım hak ve özgürlüklere kavuşturulacaksa o zaman Türkiye'yi 'azınlık cehennemi'ne dönüştürürüz" dedi.

Mehmet Şandır, Mersin'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından gazetecilerin 'Demokratik açılım' ile ilgili sorularını yanıtladı. Etnik kimlik sorunlarına tartışılarak bulunan çözümlerin aynı zamanda ayrışmaya, cepheleşmeye ve sonunda da toplumsal çatışmaya neden olacağını ileri süren Mehmet Şandır, tüm bu gelişmelerin de Türkiye'yi parçalayacağını savundu. MHP olarak Türkiye'nin sorunlarını tartışmaya hazır olduklarını ancak söz konusu sorunun bir etnik kimliğin özne yapılarak tartışılmasına karşı olduklarını kaydeden MHP Grup Başkanvekili Şandır şunları söyledi:

"Eğer bunu yaparsanız o zaman Türkiye'yi de parçalarsınız. Sorun açık ve nettir; bugün Kürtler için ortaya konulan ve bize göre, 'ihanet bohçası' olan açılım, yarın diğer etnik gruplara da açılacaktır. Türkiye'de sayın Başbakan tarafından 36 tane olduğu iddia edilen etnik kimlikler, siyasal anlamda bir takım hak ve özgürlüklere kavuşturulacaksa o zaman Türkiye'yi 'azınlık cehennemi'ne dönüştürürüz.

Türkiye çok tehlikeli bir sürece doğru sürükleniyor. MHP olarak bu tür bir yaklaşım ve davranışlardan uzak durulması, çıkılan yoldan da geri dönülmesi noktasında çağrıda bulunuyoruz."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER