Gündem
  • 31.7.2009 00:00

ŞANDIR: 'ETNİK ÇATIŞMA ÇIKAR!..'

Şandır, “Sayın Bakan temennilerini dile getirdi. Modaya uydu. Bugünlerde herkes bir şeyler söylüyor. MHP olarak biz bu konuşmaları dikkatlice takip ediyoruz” dedi.

Bu konuda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının partilerinin temel görüşü olduğunu belirten Şandır, şunları söyledi: “Bu topraklar üzerinde birlikte yaşamış insanları bir sebep geliştirerek ayrıştırmak bu insanların hayrına değil.

Demokratikleşmeyi ve uygulama yanlışlarını gerekçe göstererek bu toplumun ayrışmasına kimlik olarak zemin hazırlayacak hiçbir yaklaşımı doğru ve faydalı görmemekteyiz. Bu durum bu insanları kamplaştırır. Burada bir iç çatışma endişemiz ortaya çıkar.”

Size niye inanalım!

Şandır konuşmasını şöyle sürdürdü: “MHP olarak biz diyoruz ki farklılıkların farkında olarak birlikte yaşamak istiyoruz. Örneğin herkes gündelik hayatında ana dilde konuşabilir. Ama bunu bir topluluk hakkı haline getirdiğinizde ayrıştırma başlar. Terörle mücadele terörle silahlı mücadeledir. Bir grup silaha sarılmış, isyan etmiş, mayın döşüyor, bombalar patlatıyor.

Etnik terörle mücadeleden vaz mı geçeceğiz? Bu noktada başarısızlık varsa Türkiye’yi yönetenlerden sormak lazım. Siz mücadeleden vazgeçip müzakereye geçerseniz, size niye inanalım. Türk birliğini bozacak bir girişime hiçbir kurum onay vermemeli. Hükümet, söylemek istediğini açıkça söylemeli, siyasi partileri bilgilendirmeli.”

Aynaya baksınlar

MHP’li Oktay Vural da “Sayın Atalay ’görüş soruyoruz’ dedi bakanlıklardan. Bakanlıklar kimin bakanlıkları? Onların bakanlıkları değil mi?” diye konuştu. Vural, şunları söyledi: “2002’de sıfrlanmış bir terör örgütünü bugün nasıl cesaretlendirdiklerini önce bir aynaya baksınlar görsünler.

Katkılarımızı bekliyorlarmış. Siz önce terörü nasıl cesaretlenmdirdiğinize bakın. Siz önce İmralı canisinin nasıl bir yol haritası dayatma noktasına geldiğine bakın.

Neye mutabakat olacak. Sayın genel başkanımız bu sürecin çok tehlikeli olduğunu söyledi. Irkçı bir yönetimin nesi demokratiktir?”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER