Asayiş
  • 23.10.2008 16:17

ŞANLIURFA'DA PKK YANDAŞI 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ŞANLIURFA'da, geçen pazar günü terör örgütü lehine korsan gösteri düzenleyip, polise taş ve molotof atarak kenti savaş alanına çeviren PKK yandaşlarından 9'u bu sabah düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Geçen pazar günü Süleymaniye Mahallesi'nde toplanan 300 kişilik grup, PKK terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıp, Devteşti Mahallesi'ne doğru yürüyüş yapmıştı. Bağlarbaşı Caddesi'nde bazı araçları ve işyerlerini taşlayan grup, kendilerine engel olmak isteyen polislere de taş ve molotoflarla saldırmıştı. Polisin gaz bombası ile müdahale ettiği göstericiler daha sonra bir okul ile TEAŞ'a ait bir trafo merkezinin güvenlik kulübesine de zarar verip, ara sokaklara dağılmıştı.
Kentin savaş alanına çeviren göstericilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce kaydedilen görüntülerin incelenmesinin ardından kimlikleri saptanan 9 kişiyi, bu sabah çeşitli semtlerdeki evlerinden gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edilecekleri belirtildi, ancak bu kişilerin kimlikleri hakkında bilgi verilmedi. Korsan gösteriye katılan diğer PKK yandaşlarının kimliklerini de belirlemeye çalışan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER