Asayiş
  • 27.6.2013 13:34

Şantiye basan teröristler araçları yaktı, işçileri kaçırdı

Tunceli'de silahlı kişiler maden ocağını bastı. Bölgeye askeri birlikler sevkedildi.

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi Kırklar Köyü yakınlarındaki krom madenini basan silahlı bir grup, şantiye binası ile 6 aracı yaktıktan sonra bazı işçileri yanlarına alarak kaçırdı.

Özel şirkete ait krom maden ocağına bugün öğle saatlerinde gelen silahlı grup, tehditle çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra, şantiye binası ile 6 aracı ateşe verip yaktı. Saldırganlar daha sonra henüz sayıları belirlenemeyen bazı çalışanları da yanlarına alarak ormanlık alana doğru kaçtı.

Olayın duyulmasından sonra Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri indirilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyona Kobra helikopterler de destek verirken, saldırganların yakalanması için operasyonlar sürdürülüyor.

Şantiyeyi basanların PKK'lı mı, yoksa Tuncli'de faaliyet gösteren yasa dışı sol örgüt mensupları mı oldukları henüz netleşmedi.

İŞÇİLERİ BIRAKTILAR

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kırklar Köyü yakınlarındaki krom madenini basan silahlı grup, şantiye binası ile 6 aracı yaktıktan sonra yanlarına alıp kaçırdıkları işçileri ormanlık alana götürdükten sonra serbest bıraktı. 6 kişi oldukları belirtilen işçiler, Jandarma Komutanlığı'na götürülerek ifadelerine başvuruldu. Güvenlik güçlerinin şantiye basan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyon sürüyor.

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:03

İLGİLİ HABERLER