Asayiş
  • 17.11.2020 15:10

Sapık akraba Vedat Tarhan'a 26 yıl hapis

 Emre Yıldır'a defalarca cinsel istismarda bunup ölümüne neden olan Vedat Tarhan'ın cezası belli oldu!

Uzun seneler boyunca akrabası Vedat Tarhan tarafından tecavüze uğrayan, cinsel istismara maruz kalan Emre Yıldır davasında son dakika gelişmesi! 9 sene boyunca akrabasının istismarına uğrayan Emre Yıldır, geçen sene 29 Nisan günü on beşinci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak intihar etmişti. Yaşamına son vermeden 1 ay önce yaşadıklarını anlatan Yıldır, sanık ile yüz yüze görüşünce ses kaydı almıştı. Son dakika haberine göre 69 yaşındaki Vedat Tarhan, 26 sene hapis cezasına çarptırıldı.

Son dakika haberi: Emre Yıldır'a defalarca cinsel istismarda bunup ölümüne neden olan Vedat Tarhan'ın cezası belli oldu!

69 yaşındaki Vedat Tarhan'ın cezası belli oldu. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2002-2003 seneleri arasında evlerinde kalan akrabaları Vedat Tarhan tarafından cinsel istismara uğrayan Emre Yıldır, yaşadıklarına daha fazla dayanamayıp canına kıymıştı. Vedat Tarhan'a 'çocuğun nitelikli istismarı' suçundan 26 yıl hapis cezası verildi. Emre'nin ablası Derya Gür, 'Güneş Emre için doğdu.' diyerek gözyaşı döktü. Emre'nin ailesinin avukatı da adaletin sağlandığını ifade etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Çorlu'da, 9 yaşından itibaren, 9 yıl boyunca akrabası Vedat Tarhan'ın cinsel istismarına uğrayan Emre Y., geçen yıl 29 Nisan günü, 15'inci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak, yaşamına son verdi. İntihar etmeden 1 ay önce ailesine, 2002- 2003 yıllarında evlerinde kalan Vedat Tarhan'ın 2011 yılına kadar kendisine cinsel istismarda bulunduğunu açıklayan Emre Y.'nin, sanık ile yüz yüze gerçekleştirdiği görüşmeye ait ses kaydıyla Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu, ancak dilekçenin intihardan sonra işleme koyulduğu ortaya çıktı.

Son dakika haberi: Emre Yıldır'a defalarca cinsel istismarda bunup ölümüne neden olan Vedat Tarhan'ın cezası belli oldu!

Emre Y.'nin intiharından sonra gözaltına alınan ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' gerekçesiyle tutuklanan Vedat Tarhan, 3 ay sonra görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Son dakika haberi: Emre Yıldır'a defalarca cinsel istismarda bunup ölümüne neden olan Vedat Tarhan'ın cezası belli oldu!

Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Vedat Tarhan, geçen yıl 19 Ağustos'ta Çanakkale'de yakalanıp, tutuklandı. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen duruşmada savcı, Tarhan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Dün Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10'uncu duruşmaya tutuklu sanık Vedat Tarhan, cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Emre Y.'nin anne ve ablaları ile Tekirdağ Kadın Meclisi üyelerinin katıldığı duruşma basına ve izleyicilere kapalı gerçekleşti. Duruşmada son savunmasını yapan Vedat Tarhan, suçsuz olduğunu öne sürerek, "Ben suçsuzum, Allah katında da içim rahat. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, 'Çocuğun nitelikli istismarı' suçundan Vedat Tarhan'ı herhangi bir indirime gitmeden 26 yıl hapis cezası verdi.

Son dakika haberi: Emre Yıldır'a defalarca cinsel istismarda bunup ölümüne neden olan Vedat Tarhan'ın cezası belli oldu!

 

AİLE GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Duruşmanın ardından 'ın ailesi, sevinçle karşıladı. Yıldır'ın annesi, babası ve ablaları gözyaşları döktü. Emre'nin ablası Derya Gür, "Bugün güneş Emre için doğdu. Bu adamın bu cezayı bu istismarı ve tecavüzü işlediği artık kesin ve net. Ses kaydını yüce heyet kanıt olarak kabul etmiştir. Tabii ki ağırlaştırılmış müebbet istiyorduk ama yüce heyet sağolsun bugün bizi dinledi. Kardeşim rahat uyuyacak artık" dedi.

Güncellenme Tarihi : 17.11.2020 15:14

İLGİLİ HABERLER