Asayiş
  • 31.10.2008 01:06

SAPIK BABANIN TECAVÜZÜNE HASTANE VE KOMŞULAR DA GÖZ YUMMUŞ!

Öz evladına 9 yıl boyunca tecavüz eden baba, 3 kez kürtaj yaptırdı. 18 yaşından küçük kızın kürtajını savcılığa bildirmesi gereken hastane, bunu yapmadı. Vahşetin devamına neden oldu.
"Böyle Anne Baba Olmaz Olsun" başlığıyla verdiğimiz iğrenç tecavüz olayında akıl almaz gerçekler bir bir gün yüzüne çıkıyor. 16 yaşındaki kızı E.K.'ya 9 yıldır cinsel istismarda bulunan ve kızını üç kez hamile bırakan baba B.K.'nın yaptıklarına ailesinin yanı sıra, üç kürtajı sorgusuz sualsiz yapan hastane yetkilileri ve tüm olanları bilen komşuları da göz yummuş.
HERKES BİLİYOR
Torununun, babası tarafından tecavüze uğramasıyla ilgili dede A.K., "Olay adli mercilere intikal etti. Bu konuyla ilgili konuşmayacağız" dedi. Kürtaj olayının yaşandığı Dr. Sadık Ahmet Hastanesi yetkilileri ise, "Kız çocuğunun burada kürtaj olup olmadığını savcılık sorarsa cevap veririz" şeklindeki açıklaması dikkat çekti. 28 Ekim'de E.K.'nın bir komşusunun polise ihbar etmesiyle ortaya çıkan tecavüz olayıyla ilgili olarak baba B.K.'nın kan örneğinin alındığı ve E.K.'nın iç çamaşırıyla birlikte Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.
E.K.'ya tecavüz eden kişinin babası olup olmadığını ise Adli Tıp raporunun ortaya çıkaracağı belirtildi. İsmini vermek istemeyen bazı komşuların ise, "Babanın tutuklandığını bilmiyoruz. Ancak o tür olayın olduğunu söylüyorlardı" açıklaması 'neden bu zamana kadar şikayet edilmedi?' sorusunu akıllara getirdi.
KÜRTAJ DEĞİL HAYALMİŞ!
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan ve götürüldüğü Sefaköy Polis Merkezi'ndeki ifadesinde baba B.K., suçlamaları kabul etmedi. B.K., "Kızım uzun süredir psikolojik tedavi görüyordu. Eve internet aldıktan sonra kızım değişti. İddialar tamamen hayal ürünü" dedi.
UZMANLAR NE DiYOR?
Avukat Zeki Bulgun: Erişkin olmamış bir kişinin kürtaj için başvurması durumunda, hastanenin hemen savcılığa bilgi vermesi gerekir.
TBMM Şiddet Komisyonu Başkanı Halide İncekara: Göç ile birlikte aile bireylerin aynı odada kalması, din ve edebe, gereken önemin verilmemesi bu olayları yaygınlaştırdı.
Psikiyatrist Serdar Alparslan: Aile içi ensest vakalarında çocuklar 2 kez travmaya yaşar. Birincisi cinsel kötüye kullanımdır. İkincisi ise sevdiği bir insanı kaybetme korkusudur. Silinmez psikolojik yaralar açılacaktır.
Psikolog Aynur Sayım: Aile bireyleri ensest ilişkiyi bilse de kendilerine zarar geleceği korkusuyla olaya göz yumabilir. ��Psikolog Neşe Özkarslı: Kişinin kendi kızına tecavüz etmesi cinsel sapkınlıktır. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:48

İLGİLİ HABERLER