Gündem
  • 28.8.2020 14:36

Sapık konuşmaları ortaya çıkan FETÖ'cüye 12 yıl hapis cezası verildi..

FETÖ’nün Malezya İmamı ve Üniversite genel sekreteri Sarı’ya 12 yıl hapis cezası verildi. Sarı'nin kendisi gibi FETÖ'cü olan Ayhan Zelvi ile erkek erkeğe çarpık ilişki konuşmaları ortaya çıkmıştı..

İtirafçı bir FETÖ mensubunun verdiği ifadeyle doğrultusunda İstanbul 3. Bölge Eyalet imamı Asım kod isimli Ayhan Zelvi yakalanıp tutuklandı. 15 gün süreyle tutulduğu emniyette ifade vermeye yanaşmayıp, kimliğiyle ilgili yanıltıcı bilgiler veren Zelvi’nin incelenen telefonunda ise çarpık ilişki mesajları çıktı. ByLock yazışmalarında “el ele tutuşacak mıyız”, “ keyif senin ile olmaktır bana”, “kırmızı don aldım” gibi ifadeler kullandığını tespit etti.

FETÖ’nün Malezya İmamı ve Üniversite genel sekreteri Sarı’ya 12 yıl hapis

Fetullahçı Terör örgütünün Malezya ülke imamlığını yapan ve KHK ile kapatılan Selahaddin Eyyübi Üniversitesi genel sekreteri Yılmaz Sarı 12 yıl hapisle cezalandırıldı. Sarı’nın örgütün başka bir mahrem imamıyla By Lock yazışmalarında çarpık ilişki konuşmaları da tespit edilmişti.

 


4 SAPKIN YAZIŞMA
 
İEM Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince ByLock hesabı tespit edilip incelemeye alınan imam Ayhan Zelvi’nin binlerce sayfalık ByLock yazışmaları içerisinde bulunan ve diğer yazışmalardan farklı olarak örgütsel yazışmalardan ziyade kişisel ve cinsel içerikli olduğu görülen 4 yazışması tespit edildi.
 
“EL ELE TUTUŞACAK MIYIZ”
 
Yazışmaların dördünü de FETÖ soruşturmasından firari KHK ile kapatılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Genel sekreteri Yılmaz Sarı ile yaptığı belirlendi. Zelvi’nin 18 Aralık 2015 tarihinde Sarı ile yaptığı görüşmede Sarı’nın Zelvi’ye hitaben “ sabah Mustafa kahvaltı yapalım dedi sonra boşum ve senin müsait olmanı bekleyeceğim” diye yazdığı, “ tamam” diye cevap veren Zelvi’ye Sarı’nın ikinci defa mesaj yazıp bu sefer “ el ele tutuşacak mıyız” diye sorduğu “ evet” diye cevap verdiği görülen Zelvi’nin Sarı’ya gülücük ikonu attığı tespit edildi. 
 
Örgütün üst yönetiminin alt kadrolardan çok farklı bir hayat tarzı içerisinde olduğunun tespit edildiği yazışmalarda 31 Aralık 2015 tarihinde Asım kod isimli İstanbul imamı Ayhan Zelvi’yle Yılmaz Sarı arasındaki mesaj diyalogu ise şöyle…
 
"KIRMIZI DON ALDIM"
 
Sarı  - Gergadancıyı aç
 
Zelvi - Kim ben mi
 
Sarı  - Parmak attığımı gördün mü
 
Zelvi - Ebemin öyle bir özelliği yoktu tanırdım kendisini
 
Zelvi – Ondan yok diyorum
 
Sarı -   Yok yok
 
Sarı  -  Bizde hiçbir şey yok
 
Zelvi - Donsuz gören belki bir şey verir
 
Sarı -  Versin de ne verirse versin
 
Zelvi – Kırmızı don aldım
 
Sarı -  Together
 
Sarı –  ho ho ho
 
Zelvi-  Hiy sir
 
Zelvi-  Hiy sir
 
Zelvi-  Elh just i have
 
Sarı-    Pain
 
Zelvi-  Yes it is right
 
Sarı-   I am medle
 
“KEYİF SENİNLE OLMAKTIR BANA”
 
12 Ocak 2016 tarihindeki diyalog ise şöyle
 
-Ben tam bir erkeğim
 
-Heyyy
 
-Kılıfı ne yapacaksın ki
 
-Külah dedin ya ne yapacaksın kılıfı dedim
 
-Olan ne
 
-Ben o kadar zeki değilim ki
 
-Uysa iyi olur uymazsa acıtır
 
-Tespit nasıl
 
-Keyif senin ile olmaktır bana
 
- Heyyy  erkek               
 
 
Ferit Zengin / Milliyet

FETÖ'nün Malezya'da bir dönem ülke imamlığı ile Florya'da örgütün büyük bölgeciliğini yapan kapatılan Selahaddin Eyyübi Üniversitesi genel sekreteri Yılmaz Sarı'nın yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Tutuklu Sarı, "Malezya da 4 yıl iş danışmanlığı yaptım. İşadamlarına iş buluyordum. Orada evim vardı. Singapur'da da kaldım. Sonra Türkiye'ye döndüm ve Selahaddin Eyyübi Üniversitesinde görev yaptım. Gizli haberleşme ağı By Lock'u kullanmadım. İbrahim Köklükaya'nın (Diyarbakır Mahrem imamı) tavsiyesi üzerine Diyarbakır'a geldim. FETÖ'cü değilim" iddiasında bulundu. Mahkeme, sanığın Trabzon nüfusuna kayıtlı olması nedeniyle By Lock programında 61 plakasını kullanarak kocsari61 kullanıcı adıyla aktif By Lock kullanıcısı olduğunu belirtti.

FETÖ'NÜN MALEZYADAKİ BİR NUMARALI İSMİDİR

Etkin pişmanlıktan yararlanan 8 FETÖ'cünün sanık Yılmaz Sarı ile ilgili mahkemede tanık olarak ifade verdikleri ifadeleri ise şöyle: "İl imamı İbrahim Köklükaya'nın İstanbul'dan getirttiği kendi ekibi içindeydi. Malezya'da ülke imamlığı, Florya'da büyük bölgecilik yaptı. Kendisi Malezya'dan tanıyorum. Oradaki örgüte ait kuruluşların genel müdürüydü. Cemaatin oradaki bir numaralı ismiydi. Her türlü karar alma yetkisi vardı. İzinleri kendisinden alıyorduk. Malezya'daki mali kararların alınmasından sorumluydu. Bir öğretmenin gelişi girişi tamamen ona bağlıydı. Ben Camerun'da öğretmen olarak çalışırken onun yetkilerinin ne kadar güçlü olduğunu biliyordum. FETÖ'nün bütün faaliyetlerinin en tepe isimlerindendir. Mustafa Kemal Paşa imamlığı yaptı. Diyarbakır'da bir dönem doktorlardan da sorumluydu. Sohbetlerde ve yapılacak her işin başlangıcında, 'Hoca efendi böyle istiyor, öyle yapalım' diye Fetullah Gülen'den paragraf açardı" dediler. 17/25 Aralık sonrası Bank Asya hesabında 2013 yılı Aralık ayında 35 bin lira bakiye bulunurken, bu rakamın periyodik artışlarla 2015 Mart ayında 344 bin liraya yükseldiği, hain darbe girişimi sonrası 15 Temmuz 2016'daki bakiyesinin ise sadece 6 TL olduğu tespit edildi. Yurtdışı çıkış kayıtları incelendiğinde de seyahat ettiği kişilerin FETÖ'den işlem gören kişiler oldukları belirlendi. Benim kullandığım By Lock listesinde ekliydi. Darbe girişimi sonrası Diyarbakır'ı terk etti."

12 YIL HAPİS TUTUKLULUK DEVAM

Mahkeme, sanığın örgütün gizli haberleşme ağı kullanıcısı olup, farklı tarihlerde mahrem imamlığını da yaptığını, teröristbaşı Gülen'in çağrısıyla Bank Asya hesabına yüklü miktarda para transferi yaptığı ve bu bakiyenin hain darbe girişimi sonrası Temmuz 2016'da 6 TL'ye kadar düştüğüne dikkat çekti.

Silahlı terör örgütüne üye olma suçunun işlenmesi için şahsın illaki silah kullanılmasının gerekmediğine dikkat çeken mahkeme, sanığın örgütün silahlı olduğunu bildiği halde bu yapılanma içerisinde üst düzeyde faaliyet yürüttüğünü vurguladı. Sanığın sıkı irtibat içerisinde örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü için hakkında üst sınırdan 12 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, aldığı ceza miktarı karşısında, sanık hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağından dolayı kaçma şüphesi yüksek olduğundan tutukluluk halinin de devamına oy birliğiyle karar verdi.


SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 28.8.2020 14:44

İLGİLİ HABERLER