Gündem
  • 26.10.2008 10:39

SAPIK SAHTE YÜZBAŞI ERGNEKONCU ÇIKTI!...

Bursa’da erkek çocuklarla ilişkiye giren ve bunları görüntüleyen ‘sahte yüzbaşı’ Dilsiz’in evinden Ergenekon’la ilgili belgeler çıktı. Dilsiz, çocuk istismarı ve Ergenekon üyeliği suçundan tutuklandı
BURSA’DA kendisini ‘yüzbaşı’ olarak tanıtarak güven sağladığı yaşı küçük erkek çocuklar ve gençlerle cinsel ilişkiye girip bunları da görüntüleyen Yüksel Dilsiz (40) polise e-mail yoluyla yapılan bir ihbar sonucu yakalandı. İşsiz olan Dilsiz’in, kendisini bazen ‘yüzbaşı’, bazen de ‘istihbarat elemanı’ olarak tanıtarak temasa geçtiği erkek çocuklara ve gençlere telefon kontörü göndererek irtibat kurduğu belirlendi.
GÖRÜNTÜLERİNİ KAYDETTİ
GÜVENLİK güçleri, takibe aldıkları zanlının aynı yöntemle tanıştığı 14 yaşındaki bir çocuğa ‘3 milyar lira vereyim, benimle ol’’ mesajı atınca harekete geçti. Dilsiz gözaltına alınırken, evinde 2 bilgisayar, çok sayıda porno CD, ses kaydedici cihazlar ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi. CD’lerde yapılan incelemede, Dilsiz’in birçok erkek çocukla cinsel içerikli görüntüleri ile mağdurlara ait cinsel içerikli fotoğrafların kayıtlı olduğunun belirlendiği bildirildi.
ERGENEKON ÖRGÜTÜ ÜYESİ
DİLSİZ’İN evinden polisi şaşırtan belgeler de çıktı. ‘Erkek çocuğun nitelikli cinsel istismarı’’ ve ‘Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet’’ suçlarından tutuklandığı soruşturma kapsamında evde Ergenekon soruşturması ile ilgili bazı deliller de bulundu. Bunun üzerine Dilsiz’le ilgili ‘terör örgütü üyesi olmak’’ suçundan da tutuklama kararı çıktığı belirtildi. BURSA-AA
Alo!... Savcı Bey sizi duruşmaya bekliyor
ERGENEKON davasının Pazartesi günü yapılacak oturumu öncesinde, tutuksuz sanıkların duruşmaya eksiksiz katılımını sağlamak için Ergenekon savcılarından Nihat Taşkın, İstanbul Emniyeti’ni sanıkları telefonla uyarması konusunda görevlendirdi. Bunun üzerine İstanbul polisi, Ergenekon’un tutuksuz sanıklarını telefonla arayıp pazartesi günü duruşmaya davet etti. NİHAT ULUDAĞ
Görüntü arşivi yapmış
Dİlsİz’in daha sonra yaşı küçük erkek çocuklar ve 18-19 yaşları arasındaki gençlerle evinde ve il dışına götürerek cinsel ilişkiye girdiği ve bunları görüntülediği belirlendi. Dilsiz’in kandırdığı çocuk ve gençlerle ilgili görüntü ve fotoğrafları bilgisayar ve CD’de arşivlediği tespit edildi.
Aktütün maskeli kanlı provokasyon bozuldu
ERGENEKON terör örgütü soruşturması kapsamında son tutuklanan eski savcı Ertaç Giray’ın koruması Hüseyin Keskin’in Güneydoğu’da ‘karışıklık yaratacak eylem’ hazırlığında olduğu iddia edildi. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi, Hüseyin Keskin’in, PKK’lı teröristlerin Aktütün Karakolu’nu düzenlediği saldırının ardından, DTP’li milletvekili, belediye başkanı, parti binalarına saldırı hazırlığı içinde olduğu istihbaratı aldı.
KESKİN’İN Giray’dan aldığı bir silahla Sarıkamış’a hareket ettiği bilgisi üzerine polis harekete geçti. ‘Aktütün’de 17 askerimizin şehit edilmesine misilleme yapıldı’ görüntüsü vermek için hazırlanan provakasyona göre Keskin, DTP’li hedeflere saldırı düzenleyecekti. Bu saldırıyla özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da ortamın gerilmesi planlandı. Keskin’in Kars’ın Sarıkamış ilçesinde harekete geçmeden gözaltına alındığı öğrenildi.

star

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:58

İLGİLİ HABERLER