Sapık uzman çavuşun mağdur etitği kadın sayısı 43'e çıktı

••1 dk okuma
Sapık uzman çavuşun mağdur etitği kadın sayısı 43'e çıktı

Hızlı Özet

“Söz konusu dosyaların bir kısmı hakkında soruşturmaların devam ettiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:”






Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "43 kadını mağdur ettiği" iddia edilen B.Ö. ile ilgili açılan kamu davalarından 6284 sayılı yasa kapsamına girenlerle ilgili hukuki sürecin takip edildiğini, ayrıca savcılık soruşturması aşamasında olan dosyalarda da dava açılması halinde sürece müdahil olunacağını bildirdi.



"Kendisini 'uzman çavuş' olarak tanıtan B.Ö, 43 kadını mağdur etti" başlığıyla basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yapan Bakanlık, haberlere konu edilen kişiyle ilgili inceleme sonucunda; hakaret, tehdit, şantaj, bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, kişilerin huzur ve sükununu bozma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma, özel belgede sahtecilik, iftira gibi suçları işlediği iddiasıyla soruşturma ve kovuşturma dosyalarının bulunduğunun görüldüğünü duyurdu.



Söz konusu dosyaların bir kısmı hakkında soruşturmaların devam ettiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:



"B.Ö. hakkında açılmış bulunan kamu davalarından 6284 sayılı kanun kapsamında bulunanlarla ilgili hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Savcılık soruşturması aşamasında olan dosyalarda da dava açılması halinde 6284 sayılı kanun kapsamında Bakanlığımızın müdahil olmasını teminen iddianamenin tebliği talebini içeren dilekçe ilgili savcılığa verilmiştir.



Bakanlık olarak, 'ısrarlı takipçiler' de dahil olmak üzere şiddetin her türlüsü ile mücadelede taviz vermeyeceğimizi ve şiddet mağduru kadınlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz."




Bu haber 362 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Hallederiz Buket’in kanında ve saçında bakın ne bulundu
Asayiş

‘Hallederiz Buket’in kanında ve saçında bakın ne bulundu

İstanbul'da yargısal süreçlere menfaat karşılığında müdahale edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada adliyelerdeki hakim ve savcılarla kurdukları ilişkiler aracılığıyla dosyaları etkiledikleri öne sürülen ve aralarında 2 avukatın da bulunduğu 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habervitrini14594 Görüntüleme
Usulsüz vatandaşlık soruşturmasında 26 kişi cezaevine gönderildi
Asayiş

Usulsüz vatandaşlık soruşturmasında 26 kişi cezaevine gönderildi

İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda, Türk vatandaşlığı için muvazaalı gayrimenkul satışları ile usulsüz işlemler yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 52 şüpheli, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

Habervitrini11863 Görüntüleme
Fon soruşturmasında 8 kişi daha tutuklandı
Asayiş

Fon soruşturmasında 8 kişi daha tutuklandı

Fon soruşturmasında tutuklama dalgası büyüyor. Adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 8’i tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 11 şüphelinin işlemleri sürerken, soruşturmada tutuklananların sayısı 34’e yükseldi.

Habervitrini10608 Görüntüleme
Fon soruşturmasında 1,8 milyar TL değerindeki jet ve yata el konuldu
Asayiş

Fon soruşturmasında 1,8 milyar TL değerindeki jet ve yata el konuldu

İstanbul’daki fon soruşturmasında Muhammed Yarız ve Emre Tezmen’e ait 2 özel jet ile Pusula patronu Serdar Turhan’a ait 2026 model lüks yata el konuldu. El konulan araçların toplam piyasa değerinin yaklaşık 1 milyar 8 milyon TL olduğu değerlendiriliyor.

Habervitrini12133 Görüntüleme