Dünya
  • 16.3.2020 21:53

Saraydan kaçan Kraliçe Elizabeth'in nerede olduğu belli oldu!

İngiltere'de Kraliçe II. Elizabeth'in virüs korkusuna kapılarak Buckingam Sarayı'nı terk ettiği öğrenilmişti. Kaçtığı ortaya çıkınca imaj düzeltme çabasına giren Kraliçe'nin saraya geri döneceği açıklaması yapıldı.

Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi İngiltere'nin birinci gündem maddesi de koronavirüs. Öte yandan karantina tedbirleri nedeniyle Buckingham Sarayı’nı terk ettiği öğrenilen Kraliçe Elizabeth'in saraya döneceği açıklandı.

İngiltere’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 35’e yükselirken Kraliçe II. Elizabeth de virüs korkusu nedeniyle Buckingham Sarayı’ndan kaçtığı belirtilmişti.

Kaçtığı ortaya çıkınca imaj düzeltme çabası: Geri dönecek

Daily Mail'de yer alan haberde, 93 yaşındaki Kraliçe'nin her zaman olduğu gibi hafta sonunu Windsor'da geçirip ardından Londra'da toplantılarına ve programına döneceği ileri sürüldü.

Saraydan bir kaynak, Kraliçe'nin koronavirüs korkusu nedeniyle Buckingham Sarayı'nı terk ettiği iddiasını reddetti. Kaynak, "Kraliçe'nin her zamanki gibi yarın Buckingham Sarayı'na gelmesini bekliyorum" dedi.

Bu açıklama, Kraliçe Elizabeth'in imaj düzeltme yönünde bir çaba olarak değerlendirildi.

Ölüm sayısı yükseliyor

Pazar günü itibariyle İngiltere'nin ölüm sayısı 35'e, toplam dava sayısı 1.300'ün üzerine çıktı. Ülkedeki sağlık görevlilerinin gelecek haftalarda yaşlıları zorunlu bir karantinaya almayı düşündükleri bildiriliyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2020 21:54

İLGİLİ HABERLER