Gündem
  • 27.1.2014 13:06

"Sarıgül iddiaları karalama kampanyasıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Erdoğan’ın, Mustafa Sarıgül hakkındaki iddialarının karalama kampanyası olduğunu söyleyerek, "Başbakan ve AKP yönetiminin kaybedeceklerini bildikleri için bunun telaşıyla bazı hamleler yaptıklarını belirtmek mümkün" dedi.
 

"CHP OLARAK, ULUDERE’YE İLİŞKİN İNGİLİZCE BİR KİTAPÇIK HAZIRLADIK"

Loğoğlu, HSYK konusunda yargının bağımsızlığını sağlayacak bir düzenleme olması gerektiğini söyledi. Loğoğlu ayrıca, İstanbul’da MHP bürosuna yapılan saldırıdan dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. Uludere olayının kapanmadığını belirten Loğoğlu, "Daha açılması gereken çok sayfaları vardır. Bu ailelere ikinci defa zulüm yapılmasını kabul etmiyoruz. CHP olarak, Uludere’ye ilişkin ingilizce bir kitapçık hazırladık. Adalet tecelli edinceye kadar bu meselenin arkasını bırakmayacağız" dedi.

"HSYK YASASININ DONDURULMASI İYİ BİR GELİŞME"

Gazetecilerin,HSYK teklifinin dondurulmasıyla ilgili soruya Loğoğlu, "Bu yasanın dondurulmasının bile iyi bir gelişme. Sürecinin bu noktaya gelmesinde iç ve dış birçok etken bulunuyor. Uzlaşma Komisyonunda bir sonuç alınamadı ama en azından çalışma ortamı var.Yargının bağımsızlığını sağlayacak bir düzenleme olması gerekiyor. CHP olarak yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerine katıksız, yorumsuz, insafsız bir şekilde gidilmesini istiyoruz" diye yanıt verdi.

"KARALAMA KAMPANYASI"

Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül iddialarının karalama kampanyası olduğunu söyleyen Loğoğlu, "Fotoğraflarla kamuoyunu etkilemeye çalışılıyor. Sarıgül, gereken cevapları verdi ve vermeye devam edecektir. Bunu anlamayan bir iktidar partisi varsa bu bizim suçumuz değil" dedi. İddiaların karalama kampanyası olduğunu ve zamanlamasının manidar olduğunu ifade eden Loğoğlu, "Başbakan ve AKP yönetiminin kaybedeceklerini bildikleri için bunun telaşıyla bazı hamleler yaptıklarını belirtmek mümkün" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:08

İLGİLİ HABERLER