Gündem
  • 30.7.2009 00:01

SARIGÜL: 'KÜRT SORUNUNU 4 AYDA ÇÖZERİM!..'

Helikopterle Bursa'nın Mudanya ilçesine gelen Sarıgül, 2000-2003 yılları arasında CHP İlçe Başkanlığı görevini yapan Şenol Seven'in vefat eden babası Arif Seven'in cenaze törenine katıldı.

Yeni Cami'deki cenaze törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül, başlattıkları Türkiye Değişim Hareketi'nin, her şeyden önce vefaya önem verdiğini söyledi.

Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi ile yenileşmeden yana olduklarını ifade ederek, ''Bu harekette, Türkiye güçlü olacak, genel başkanlarına bağlı milletvekilleri değil, halka bağlı milletvekilleri olacak, mutlaka ve mutlaka ön seçim olacak'' diye konuştu.

Türkiye'deki kurumların alabildiğine yıprandığını dile getiren Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'nin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) şu anki yapıda devam etmesinden yana olmadığını belirtti.

Sarıgül, kamuoyunda ''Demokratik açılımlar'' olarak adlandırılan çalışmalara ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

''Güneydoğu sorununu bugünkü iktidar da muhalefet de çözemez. Bu sorun, tüm siyasi parti liderlerinin bir araya gelerek çözmesi gerekli bir sorun. İktidar, oy avcılığı için başka bir şey söylüyor, muhalefet de başka şey söylüyor. Güneydoğu ve Kürt yurttaşlarımızın sorununu ve Türkiye'de yaşayan çeşitli yurttaşlarımızın sorununu, sadece Türkiye Değişim Hareketi çözer. Çözebiliyorlarsa çözsünler, çözemiyorlarsa 18 ay sonra, Ankara'dan, Türkiye'nin başbakanı olarak bu sorunları dört ayda çözerim.''

Mustafa Sarıgül, cenaze töreninin ardından ilçeden ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER