Gündem
  • 4.5.2013 01:35

Sarıgül Muğla'da iktidara yüklendi...

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, bir aile dostunun 'Arjantin' isimli bir kafeteryanın açılışına katılan Türkiye Değişim Harekatı (TDH) Genel Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Türkiye Cumhuriyeti'ni 14 yıldır yöneten iktidar var. Ama iktidar yorgun ve heyecandan zayıfladığını 1 Mayıs Taksim de gördük" dedi.

Bir saatlik esnaf ziyaretinde 'Başbakan Sarıgül' ve 'gönüllerin lideri' sloganı ile karşılanan Sarıgül, Yat Limanı'nda bir aile dostunun 'Arjantin' isimli kafeteryasının açılış törenine katıldı. Partisinin Muğla İl ve ilçe başkanlarıyla birlikte kurdele keserek açılış yapan Sarıgül, uzatılan tepsiye destek için 300 lira bıraktı. Kafeteryada bulunan çoğunluğu kadın partilileriyle hatıra fotoğrafı çektiren Sarıgül, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Deniz Baykal'ın gitmesi ve demokrasi gelmesi için mücadele verdiğini söyleyen Mustafa Sarıgül, "CHP'nin değişim sürecinde mücadelemiz oldu. O süreçte Sayın Deniz Baykal gitti ve Kemal Kılıçdaroğlu başkan oldu. Kılıçdaroğlu başkan olunca bir rüzgar oldu. Bu rüzgarı kesmeyelim diyerek yolumuza devam ettik" dedi.

Ülkemizi 14 yıldır yöneten bir iktidar olduğunu, artık onların yorgun ve heyecandan zayıfladığını 1 Mayıs Taksim de gördüklerini vurgulayan Sarıgül, "Partimiz, kurulduğu günde bugüne kadar ülke sorunlarının bilincinde çözüm için mücadele veriyor. Ülkemiz, ulusal birliğimizden taviz vermeden barış ve özgürlük istiyor. Dünya'da 50 İslam ülkesi var. Laik ve demokrasi ile yönetilen Türkiye'dir. Laik ve demokratik yönetime Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bugün İran, Irak, Pakistan ve Hindistan gibi ülkelerden farkımız olmazdı. Türkiye, o ülkelere dönmemelidir. Bu ülkelere değil Avrupa'ya yönelmeliyiz" diye konuştu.

Basın açıklaması sonrası çoğunluğu kadın partilileriyle Yat Limanı'nda yürüyen ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Mustafa Sarıgül, beraberindeki heyet ile bir derneğin düzenlediği yemekli geceye katıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER