Sarıgül'den adaylık bombası

••2 dk okuma
Sarıgül'den adaylık bombası

Hızlı Özet

“Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olup olmayacağıyla ilgili konuştu.”


Balıkesir’in İvrindi ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çobanlar köyü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ağırladı. Çobanlar Camii’ne 20 bin TL’lik halı desteği veren Mustafa Sarıgül, köylü vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı. Helikopterle köye gelen Sarıgül köylülerle tek tek selamlaştı.

Sarıgül adaylık konusunda yeşil ışık yaktı.



Cami önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Sarıgül, tünelin ucundaki ışığın görüldüğünü söyledi. Mustafa Sarıgül, “Dün bu saatlerde lakabı Çoban Sülü olan, Cumhurbaşkanlığı yapan, Başbakanlık yapan Sayın Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel Hanımefendiyi uğurladık. Dün bu saatte İslamköy’de idim, bugün de Çobanlar köyündeyim. Çobanlar köyünde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Yurttaşlarımın bana ve arkadaşlarıma gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Çobanlar köyünde ışığı gördüm, dün İslamköy’de ışığı gördüm. Gösterilen bu ilgiye layık olmaya çalışacağım. Bize bakan gözlere, bize uzanan ellere söz veriyorum. Hiç merak etmeyin, tünelin ucundaki ışık dün İslamköy’de bugün Çobanlar köyünde gözüküyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin bir çok noktasına gideceğim, oralarda gördüğüm ilgi ve alakanın değerlendirmesini önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla birlikte yapacağız” dedi.



3. KÖPRÜ İÇİN İKTİDARA RİCA ETTİ



Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, İstanbul’da temeli atılan 3. köprü için iktidara ricada bulundu. Mustafa Sarıgül, “İstanbul’da 3. köprünün temeli atıldı. Belki kıtaları birleştirecek ama gönülleri birleştirmekten uzak oldu. Köprülerin gönülleri de birleştirmesi lazım. Köpülere konan isimlerin bütün yurttaşlarımızca sevgi ile karşılanması lazım. Bu ismin gönülleri bir araya getirecek bütün siyasi partilerin uzlaşacağı bir ismin verilmesini bu mübarek cuma gününde iktidardan rica ediyorum. Bu isimleri ben ya da siz koymamalısınız. Bu projeler ülkenin projeleridir. Bu isimleri parlamentoda bulunan bütün siyasi partilerle istişare yapılarak o isim konulmalı” dedi.



TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ’NE DİKKAT ÇEKTİ



Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ziyaretini Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı’na üye olan isimler de izledi. Güre Belediye Başkanı Kamil Saka’nın ve parti üyelerinin katıldığı ziyarette Sarıgül’e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağı soruldu. Sarıgül, “Benim nereye gideceğime, ne yapacağıma Türkiye Değişim Hareketi’nde bulunan arkadaşlarım karar verir. Türkiye Değişim Hareketi bölen olmaz, parçalayan olmaz. Türkiye Değişim Hareketi dün bütünleştirici olmuştur, yarın da bütünleştirici olmaya devam edecektir. Türkiye Değişim Hareketi, inançlı, laikliği savunan, örfüne bağlı, inançlara saygı gösteren, ötekisi olmayan, bismillah diyerek yoluna devam eder. Türkiye Değişim Hareketi’nde başı açık olan da bizim, başı kapalı olan da bizim” şeklinde cevap verdi.



Mustafa Sarıgül, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra köy muhtarı Necati Albaş ile bilikte caminin kurdelesini kesti. Hayırlı olsun temennisinde bulunan Sarıgül, cuma namazını kılmak için Çobanlar Camii’ne girdi. Namazın ardından köylülerle bir araya gelen Sarıgül tekrar İstanbul’a döndü.



(İHA)


Bu haber 924 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.
Gündem

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.

Yashar lideri, Post gazetesine verdiği özel röportajda, Benjamin Netanyahu'nun yerine kimin geçeceğini, 7 Ekim'deki başarısızlıklar hakkındaki duruşunu ve siyasi misyonunu şekillendiren kişisel kaybını anlattı.

Habervitrini11103 Görüntüleme
Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar
Gündem

Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, perşembe günü onlarca delegasyonun protesto amacıyla salonu terk etmesinin ardından yarısı boş olan bir Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etti.

Habervitrini12392 Görüntüleme
Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir
Gündem

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasının son bilançosunu açıkladı. 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 45 kişinin tutuklandığını belirten Gürlek, “Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir, hiç kimse hukukun üstünde değildir” mesajını verdi. Fon sahipleri ile yönetici kademelerindeki şüphelilerin mal varlıklarına el konulurken, birinci derece yakınlarının mal varlıkları da donduruldu.

Habervitrini14923 Görüntüleme
Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor
Gündem

Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan hafta sonu için peş peşe uyarılar geldi. Yurdun büyük bölümünde sağanak beklenirken, İstanbul'da pazar akşamından itibaren yağışların kuvvetlenmesi ve sıcaklıkların 15-18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Habervitrini12878 Görüntüleme