Gündem
  • 31.5.2013 17:39

Sarıgül'den adaylık bombası

Balıkesir’in İvrindi ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çobanlar köyü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ağırladı. Çobanlar Camii’ne 20 bin TL’lik halı desteği veren Mustafa Sarıgül, köylü vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı. Helikopterle köye gelen Sarıgül köylülerle tek tek selamlaştı.
Sarıgül adaylık konusunda yeşil ışık yaktı.

Cami önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Sarıgül, tünelin ucundaki ışığın görüldüğünü söyledi. Mustafa Sarıgül, “Dün bu saatlerde lakabı Çoban Sülü olan, Cumhurbaşkanlığı yapan, Başbakanlık yapan Sayın Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel Hanımefendiyi uğurladık. Dün bu saatte İslamköy’de idim, bugün de Çobanlar köyündeyim. Çobanlar köyünde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Yurttaşlarımın bana ve arkadaşlarıma gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Çobanlar köyünde ışığı gördüm, dün İslamköy’de ışığı gördüm. Gösterilen bu ilgiye layık olmaya çalışacağım. Bize bakan gözlere, bize uzanan ellere söz veriyorum. Hiç merak etmeyin, tünelin ucundaki ışık dün İslamköy’de bugün Çobanlar köyünde gözüküyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin bir çok noktasına gideceğim, oralarda gördüğüm ilgi ve alakanın değerlendirmesini önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla birlikte yapacağız” dedi.

3. KÖPRÜ İÇİN İKTİDARA RİCA ETTİ

Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, İstanbul’da temeli atılan 3. köprü için iktidara ricada bulundu. Mustafa Sarıgül, “İstanbul’da 3. köprünün temeli atıldı. Belki kıtaları birleştirecek ama gönülleri birleştirmekten uzak oldu. Köprülerin gönülleri de birleştirmesi lazım. Köpülere konan isimlerin bütün yurttaşlarımızca sevgi ile karşılanması lazım. Bu ismin gönülleri bir araya getirecek bütün siyasi partilerin uzlaşacağı bir ismin verilmesini bu mübarek cuma gününde iktidardan rica ediyorum. Bu isimleri ben ya da siz koymamalısınız. Bu projeler ülkenin projeleridir. Bu isimleri parlamentoda bulunan bütün siyasi partilerle istişare yapılarak o isim konulmalı” dedi.

TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ’NE DİKKAT ÇEKTİ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ziyaretini Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı’na üye olan isimler de izledi. Güre Belediye Başkanı Kamil Saka’nın ve parti üyelerinin katıldığı ziyarette Sarıgül’e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağı soruldu. Sarıgül, “Benim nereye gideceğime, ne yapacağıma Türkiye Değişim Hareketi’nde bulunan arkadaşlarım karar verir. Türkiye Değişim Hareketi bölen olmaz, parçalayan olmaz. Türkiye Değişim Hareketi dün bütünleştirici olmuştur, yarın da bütünleştirici olmaya devam edecektir. Türkiye Değişim Hareketi, inançlı, laikliği savunan, örfüne bağlı, inançlara saygı gösteren, ötekisi olmayan, bismillah diyerek yoluna devam eder. Türkiye Değişim Hareketi’nde başı açık olan da bizim, başı kapalı olan da bizim” şeklinde cevap verdi.

Mustafa Sarıgül, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra köy muhtarı Necati Albaş ile bilikte caminin kurdelesini kesti. Hayırlı olsun temennisinde bulunan Sarıgül, cuma namazını kılmak için Çobanlar Camii’ne girdi. Namazın ardından köylülerle bir araya gelen Sarıgül tekrar İstanbul’a döndü.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER