Gündem
  • 12.8.2009 00:00

SARIGÜL'DEN BAYKAL'A 'FADİME HALA' BENZETMESİ...

ERZİNCAN’ın İliç İlçesi'nde köyleri tek tek gezen Türkiye Değişim Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP lideri Deniz Baykal’ı 40 yıldır koltuğunda oturan Fadime Hala’ya benzetti.

Mustafa Sarıgül, geçen pazar günü gelerek Boyalık ve Bozyayla köylerini dolaştı. Sarıgül’ün yüzünü okşayan Bozyayla Köyü'nde yaşayan 87 yaşındaki Ayşe Bağ başarı dileğinde bulundu. Köy meydanlarında toplananlara seslenen Sarıgül, 2011’deki genel seçimler için yola çıktığını belirterek, “Ben toprağına bağlı bir evladınızım. İstiyorum ki 2011’de 24’üncü dönemin milletvekili ve başbakanı inşallah bu topraklardan çıksın” dedi.

CHP lideri Deniz Baykal'ın kendi seçtiği delegelerle gününü gün ettiğini ileri süren Mustafa Sarıgül, “Deniz Baykal, Ankara’da koltuğunda 40 yıldır Fadime Hala gibi oturmaktadır. Benim Fadime Hala'nın fıkraları son derece önemlidir. Onu bile anlatacak becerisi yoktur. Baykal kendi seçtiği delegelerle ömür boyu genel başkan olabilir. Ama halkın oyuyla bir türlü Başbakan olamıyor” diye konuştu.

Genel başkan olmanın önemli olduğunu, ama başbakan olmanın daha önemli olduğunu ifade eden Mustafa Sarıgül, “5 genel, 6 yerel seçime giren ve başarısız olan bir genel başkan hala koltuğunda oturmaktadır. Oysa benim siyasi yaşantımda ana muhalefet partisi lideri olarak değil, inşallah Türkiye’nin Başbakanı olarak yaptıklarım yazılacak. İktidar şu anda son derece yorgun. Muhalefet alabildiğine heyecansız. Halkımızın yeni bir enerjiye, çalışmaya ve hayat sahasına ihtiyacı var” dedi.

Partileşme sürecinin çok kısa bir zaman sonra gerçekleşeceğini hatırlatan Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, “Partimizin adı için binlerce yurttaşımız bize isim gönderiyor. Partimizin ismini halk bulacak. Gelen isim ve logoları arkadaşlarımız değerlendiriyor. İnanıyorum ki ulusumuzun mutlu olacağı, herkesin sevebileceği bir logo ve bütün yurttaşlarımızın benimseyebileceği bir isim olacak” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER