Gündem
  • 3.8.2009 17:27

SARIGÜL'DEN HÜKÜMETE 'KÜRT SORUNU' UYARISI

ERHAN YILMAZ/İSTANBUL

Federal Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Heidemarie Wieczorek Zeul, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü makamında ziyaret etti. Heidemarie Wieczorek Zeul daha sonra belediye meclis toplantısına katıldı. İlk olarak kürsüye çıkan Mustafa Sarıgül, çok sayıda Türk'ün Almanya'da yaşadığını belirterek, "Almanya, Türkiye'nin AB'ye girmesine Schröder zamanında çok destek verdi.

Ancak Sayın Merkel'den sonra Almanya, Türkiye'nin gösterdiği faaliyetleri görmezden geliyor. Uluslararası konular iç politika malzemesi haline getirilmemelidir. Türkiye ve Almanya'da sosyal demokratların bir araya gelmesi gerekir. 18 ay sonra Türkiye Değişim Hareketi tek başına iktidar olacaktır. Sayın Bakan'ı Başbakan olarak Ankara'da karşılayacağım" dedi.
Alman Bakan Heidemarie Wieczorek Zeul ise Türkiye'ye ilk kez geldiğini belirterek, "Bu ziyaret benim için çok güzel oldu. İki halkı birbirine yaklaştırmak için önemli.

Almanya'da 3.5 milyon Türk yaşıyor. Bu açıdan da ilişkilerin geliştirilmesi çok önemli. Yeryüzünde küresel sorunlar gittikçe büyüyor. Bu sorunlara barış politikası uygulamak çok önemli. Bu nedenle de Türkiye'nin bulunduğu bölge ve Ortadoğu ile Türkiye-AB arasındaki ilişkiler önemle izlenmekte. Bizim hedefimiz bu süreci yapıcı bir şekilde desteklemek. Türkiye'ye yönelik dostluğumuz devam edecek. Türkiye'nin AB'ye üyeliğiniz destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Hükümetin Kürt açılımına ilişkin çalışmalarına da değinen Sarıgül, "Güneydoğu'da yaşanan olaylar var. Bunları kabul etmek lazım. Ulusal politikaları tüm partilerin yöneticileri ile birlikte çözmek lazım. Bu sorunları çözerken de toprağımızdan ve bayrağımızdan ödün vermememiz gerekmektedir. Aslında bu konu ile ilgili Şişli modeli Türkiye için örnek bir modeldir. Şişli'de tüm medeniyetlerin faydalandığı şeyler var. Güneydoğu sorununu Türkiye Değişim Hareketi çözer. Buradan iktidara sesleniyorum; Güneydoğu sorununu oy malzemesi yapmayın, bu sorunu 18 ay içinde çözün. Yoksa 18 ay sonra biz gelir çözeriz" açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER