Gündem
  • 16.9.2013 13:08

Sarıgül'ün adaylığı PM'den çıkar mı?

Sarıgül, CHP’ye üyeliğinde ilk adımı kimin atacağına ilişkin ise “Önemli olan PM’de oylamanın tam mutabakatla çıkması” diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Habertürk'e konuştu

CHP’ye dönüşüne ilişkin tartışmalar devameden Şişli Belediye BaşkanıMustafa Sarıgül, son noktayı Habertürk’e yaptığı açıklamayla koydu. İstanbul Şişli’den başlayıp Edirne’nin Keşan İlçesi’nde noktalanan Trakya turu sırasında seçim otobüsünde Habertürk’e konuşan Sarıgül’ün açıklamaları şöyle:

PROBLEM YOK: (CHP’ye katılımınız için ya siz başvuracaksınız ya af çıkacak, kimbu adımı atacak?) İhraç kararının kaldırılması için ben, tüzüğün 38.maddesinin ‘J’ fıkrasının işletilmesini tercih ederim. PM toplanır, “Partimizden ihraç edilen şu şahısların alınmasını oyluyorum” denir, kabul edilir. Ondan sonra isteyen gider başvurusunu yapar. Genel başkan da tüzüğün bir başkamaddesini söylüyor. Problemyok, ikisi de olabilir.

TAM MUTABAKAT: Parti meclisinde yapılacak oylamada kararın tam mutabakatla çıkması önemli. (Başvurunuz reddedilirse, başka bir parti arayışı olurmu?) Kırmızı çizgilerimvar. Sarıgül, başka parti veya yer aramıyor. Başvurumreddedilirse o sorununmuhatabı ben değilim, genel merkezdir. Ancak şunu unutmayın, Sarıgül gönüllerde bitmez.

HABERTÜRK’TE: (Kılıçdaroğlu ile görüştünüzmü ya da görüşecek misiniz?) Gönülden gönüle yıllardır görüşüyoruz. Yoldaşız.Mücadele arkadaşıyız. Ama bire bir görüşmemiz olmadı. Kemal Bey çok iyi niyetli, demokrat bir lider. Habertürk TV’de benimle ilgili sorulara verdiği yanıtla bu işi bitirdi.

BIRAKIP GİTMEM: (İstanbul’da seçilirseniz,Murat Karayalçın gibi belediyeyi bırakıp partinin başına geçeceğiniz doğrumu?) Büyükşehir belediye başkanı olursamhemen bırakıp gitmem. Başarılı olmak için çalışırım. İstanbul’da başarılı olursan zaten halk seni bir yere getirir.

BİRLİK GÜNÜ: (Parti içinden gelen eleştirilerine ne diyorsunuz?) CHP’nin Gürsel Tekin’e de, Adnan Keskin’e de, Ercan Karakaş’a da,Mustafa Sarıgül’e de ihtiyacı var. Halk, sosyal demokratların kavgasından bıktı artık. Gün kavga değil, birlik olma, omuz omuza yürüme günüdür.

ÇILGIN PROJE: (İstanbul için çılgın projeniz varmı?) Akılcı projelerimizin tamamı hazır. Bizimprojelerimiz açıklandığı anda herkes tebrik edecek.

NEZAKETİ BIRAKMAM: (İktidarı eleştirmediğiniz sitemine ne diyorsunuz?) AK Parti’yi eleştirmediğimdoğru değil. Rakiplerimi nasıl eleştireceğimi de iyi bilirim. Ancak belden aşağı vurmam. Nezaket ve zarafeti elden bırakmam. Yüzde 15 oy almak istiyorsan ağır eleştiriler yapabilirsin. Biz oyların yüzde 100’üne talibiz. Ona göre strateji izliyoruz.

DOĞRU DEĞİL: (İlçe belediye başkanlarını da sizmi belirlemek istiyorsunuz?) Kesinlikle doğru değil. Sarıgül, büyük yolculukta Ahmet,Mehmet hesabı yapmaz, Türkiye’nin hesabını yapar. Görevi de laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni şahlandırmaktır.

DOSYA ÇIKACAK MI: (Hakkınızda dosyalar çıkarılacağı iddialarına ne diyorsunuz?) Bir tek soruşturma dosyamdahi yok. 14 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bunun 12 yılında AK Parti iktidarda. Tümyetkiler ellerinde. Dosyam vardı da, yarınmı çıkaracaklar? Siyaset adamlarının her şeyi şeffaf olmalı.

15 GÜNDE BİTİRİRİM: (Çözüm sürecine ilişkin görüşleriniz nedir?) Ben olsamçözümsürecini 15 günde bitiririm. Önemli olan niyettir. Kimseyi ötekileştirmeden bu işi bitirmektir.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER