Gündem
  • 23.3.2019 11:00

Sarıyer Belediyesi'nden Pensilvanya'ya para hattı kurulmuş

FETÖ imamı Sarıyer Belediyesi'nden Pensilvanya'ya para aktardı... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "FETÖ'nün bir belediyeler imamı olduğu ortaya çıktı. Düzmece ihalelerle, hiçbir karşılığı olmayan faturalarla Sarıyer Belediyesi'nden Pensilvanya'ya para aktarılmış." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sarıyer'de "Şebinkarahisarlılar Buluşması"na katıldı. Bakan Varank, Sarıyer Belediyesi ile FETÖ arasındaki kritik ilişkileri anlattı.

"SARIYER BELEDİYESİ'NDEN PENSİLVANYA'YA PARA AKTARILMIŞ"
Bakan Varank, "Daha da vahim bir durumla karşı karşıyayız. FETÖ'nün bir belediyeler imamı olduğu ortaya çıktı. Bu terörist birkaç ay önce Ankara'da saklandığı ininde yakalandı, şimdi adalet önünde hesap veriyor. Bu FETÖ'nün belediyeler imamına Sarıyer Belediyesi'nin tüm imkanları seferber edilmiş. Düzmece ihalelerle, hiçbir karşılığı olmayan faturalarla Sarıyer Belediyesi'nden Pensilvanya'ya para aktarılmış. Doğu'da, Güneydoğu'da malum partinin belediyeleri nasıl milletin vergilerini Kandil'e peşkeş çektiyse burada da vergileriniz Pensilvanya'ya peşkeş çekilmiş. Tabi o paralarla ne yapıldığını sizler iyi biliyorsunuz. Maalesef Sarıyer'de böyle vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu tablo karşısında bize düşen Sarıyer'in dününü, bugününü çalanlara Sarıyer'in yarınını teslim etmemektir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Adayı Salih Bayraktar'ın Sarıyer için bir şans olduğunu dile getiren Varank, onun tam bir Sarıyer sevdalısı olduğunu vurguladı.

"İMAR BARIŞINA SARIYER'DE BAŞVURANLARIN ORANI YÜZDE 73"
Varank, Bayraktar ailesinin tamamının Sarıyer sevdalısı olduğuna dikkati çekerek, Salih Bayraktar'ın, Sarıyer'deki mülkiyet ve imar sorununa sadece el atmakla kalmadığını, tüm Türkiye'de çözülmesinin yolunu açtığını anlattı.

Salih Bayraktar'ı "İmar barışının mimarı" olarak nitelendiren Varank, şunları söyledi:

"Bu işin kaynağı Sarıyer'dir. Tabi bu sorun üstünden yıllarca oy toplayanlar, 10 yıl önce imzalı mektuplarla halka söz verenler hiçbir adım atamadılar. Dahası Salih Bayraktar'ın mimarı olduğu imar barışını da sabote etmeye kalktılar. 'Bu iş olmaz.' diye Sarıyer'de yalanlar söylediler. Sonra ortaya çıktı ki, Sarıyer Belediye Başkanı, yardımcıları, CHP Meclis üyeleri dahil birçoğu imar barışına başvurmuşlar.

Şu anda imar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73. Bu oran daha da artacak. Sarıyerliler, şunu çok iyi bilmeli, yapı kayıt belgesini alan Sarıyerli kardeşlerim artık 'Evim yıkılacak, evimden olacağım.' endişesi taşımasın. Devlet bu belgeyle resmen sizi tanıyor. Bu yüzden yalanlara kesinlikle inanmayın. İnşallah o 10 yıldır postaya takılan tapular, 1 Nisan'dan sonra sizin elinizde olacak. Hem de en makul rayiç bedel karşılığında. Bundan şüpheniz olmasın."

"SALİH BAYRAKTAR'IN SARIYER İÇİN ORTAYA KOYDUĞU VİZYON ÇOK ÖNEMLİ"
Mustafa Varank, Salih Bayraktar'ın Sarıyer için ortaya koyduğu vizyonun önemli olduğunu vurgulayarak, bu vizyonun tüm belediyeler için örnek olduğunu söyledi.

"Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Salih Bayraktar'ın tüm projelerinin benim de projem olduğunu buradan ifade etmek istiyorum." diyen Varank, tüm projelerde en ince detaylara kadar çalışıldığını bildirdi.

Toplumun tüm kesimlerinin düşünüldüğüne işaret eden Varank, şöyle konuştu:

"Sadece bugünün değil, gelecekteki Sarıyer'in ihtiyaçları gözetilmiş. Salih abimiz büyük bir titizlikle muazzam bir vizyon ortaya koymuş. Bu vizyon, Sarıyer'in tarihi dokusunu en iyi şekilde muhafaza ederek semtimizi modern bir yaşam alanına dönüştürmeyi amaçlıyor. Öncelik bu ülkenin yarınlarına, nitelikli eğitim ve istihdama verilmiş. Çocuklarımız ve gençlerimiz için, hayal güçlerini gerçeğe dönüştürebilecekleri mekanlar kurulacak. Bilim ve teknoloji kampüsü, yazılım okulu ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri bu örneklerden sadece birkaçı."

 Salih Bayraktar'ın diğer projeleri hakkında katılımcılara bilgi veren Varank, Bayraktar'la Sarıyer'in önünde önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
Güncellenme Tarihi : 23.3.2019 10:15

İLGİLİ HABERLER