Yaşam
  • 28.7.2009 17:17

ŞARKICININ YAPTIRDIĞI CAMİDE NAMAZ KILINIR MI?

ABDULLAH AYDOĞAN KALABALIK / KAHİRE

Alimlerin bazıları daha da ileri giderek, caminin haram para ile dahi yapılmış olmasının namaza bir engel oluşturmadığını söyledi.

Mısır eski Vakıflar Bakanı Dr. Ahmedi Ebu Nur, sanatın vatana bağlılık duygularını artırdığı, insanları iyiliğe teşvik ettiğini, hoşgörüye ve affetmeye davet ettiği sürece meşru, ondan kazanılan paranın ise helal olduğunu söyledi ve, "Bu şekilde kazanılan para ile cami yapmak her sanatçının hakkıdır" dedi.

Mısır Fetva Komisyonu eski Başkanı Ali Ebul Hasan ise, haram para ile yapılan camide dahi namaz kılmakta bir sakınca bulunmadığını ancak, gasbedilmiş bir arazi üzerine yapılan camide namaz kılmanın caiz olmadığını söyledi.

El Ezher Üniversitesi karşılaştırmalı fıkıh dalında öğretim görevlisi Prof. Dr. Suad Salih ise, "Allah-ü Teala'nın rahmeti geniş, tevbe kapısı da herkese açıktır. Camiler Allah'ın evidir, ibadet edilir" diye konuştu.

İslam aleminin tanınmış fikir adamlarından Prof. Dr. Abdussabur Şahin de, "Cami camidir, kıyamet gününe kadar da cami olarak kalacaktır. Sanatçının cami yaptırmasına herhangi bir itiraz olamaz. Sanatçıların yaptırmış oldukları camide namaz kılınmaz diyenler cahil insanlardır, sözüne itibar edilmez" şeklinde konuştu.

Mısırlı meşhur şarkıcı Saad Es Sağır'ın cami yaptırması üzerine, El Ezher Üniversitesi öğretim görevlilerinden birisinin, ''Şarkıcı ve sanatçıların yaptırmış olduğu camilerde namaz kılınmaz'' şekindeki açıklaması, Mısır'da tartışmalara sebep olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER