Dünya
  • 26.5.2007 07:37

SARKOZY YİNE KONUŞTU: DERDİM TÜRKİYE DEĞİL!..

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye AB yerine Akdeniz Birliği üyeliği öneren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye, "Medya üzerinden konuşmayalım" diyerek bu konudaki rahatsızlığını dile getirdi. Sarkozy ise "Benim derdim Türkiye değil. AB’nin genişlemesiyle ilgili kaygılarım var" dedi.

Erdoğan, dün öğle saatlerinde aradığı Sarkozy’yi seçilmesinden ötürü kutlayıp başarılar diledi. Sarkozy de Ulus’taki terör saldırısı nedeniyle en derin üzüntülerini iletti. Erdoğan, Sarkozy’ye, Türkiye ile Fransa arasında ekonomik, siyasi ve askeri alanlarda çok geniş işbirliği olduğuna dikkat çekti ve "Birbirimizle medya üzerinden konuşmayalım" diyerek ortak sorunları aşmak için doğrudan görüşmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Sarkozy de Erdoğan’ın ortak çalışma önerisine olumlu yaklaştı ve Akdeniz Birliği önerisinin Türkiye’de yarattığı tepkiye ilişkin şunları söyledi: "Benim Türkiye’ye yönelik özel bir sorunum yok. Benim derdim genel olarak AB ile ilgili genişleme sorunu. Bu, sadece Türkiye için değil, başka ülkeler için de aynı şekilde geçerli. Derdim Türkiye değil, bu genişleme ile ilgili kaygılarım var. Ama bunların hepsi görüşülür, konuşulur."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:49

İLGİLİ HABERLER