Bilim
  • 9.5.2004 00:17

SASSER VİRÜSÜNÜ YAZAN KORSAN YAKAYI ELE VERDİ!..

Almanya'nın kuzeyindeki Rotenburg kentinde, dünya genelinde milyonlarca bilgisayara bulaşan Sasser virüsünü yazdığı sanılan bir kişi yakalandı.Hannover polisinin açıklamasında, 18 yaşındaki şüphelinin dün yakalandığı belirtildi, ancak ayrıntı verilmedi.


Der Spiegel dergisinin pazartesi yayımlanacak sayısındaki habere göre, Alman polisi, ailesiyle yaşayan gencin evinde yapılan aramada çok sayıda kanıt buldu. Gencin, Sasser virüsü dışında, geçen salı internette yayılmaya başlayan ''Netsky.ac'' virüsünü yazdığından da şüpheleniliyor.Der Spiegel'e göre, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) da soruşturmaya katıldı. Antivirüs üreticisi Amerikan firması Symantec'e göre, Sasser, Windows 2000, Windows Server 2003 ve Windows XP işletim sistemi kullanılan bilgisayarlara ''saldırıyor''.


Bu yılın en hızlı yayılan virüsleri arasında yer alan Sasser solucanının, geçen hafta içinde yaklaşık 18 milyon bilgisayarı etkilediği sanılıyor. Şu ana kadar dört varyantı ortaya çıkan Sasser, Blaster’ın interneti kasıp kavurduğu ağustos ayından bu yana görülen en büyük salgınlardan biri olarak nitelendiriliyor.

Diğer solucanların aksine e-posta ile yayılmayan Sasser, internete bağlı herhangi bir PC'ye saldırabiliyor. Bir başka deyişle Sasser, aktif hale gelebilmek için kullanıcıların ilişikteki dosyaya çift tıklamasına gerek duymuyor. Uzmanlar bilgisayarın internette bağlı kalma süresi arttıkça, Sasser’ın bulaşma riskinin de arttığını belirtiyor. Kurbanlarını rast gele seçen Sasser, bulaştığı bilgisayarı kapatıp yeniden açıyor ve bu işlemi sürekli tekrar ediyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER