Dünya
  • 23.5.2020 22:52

Satılık Hafter Türkiye'yi tehdit etti

 Ülkesi Libya'ya başka ülkelere peşkeş çekerek onlara köpeklik yapan Libya'nın darbeci generali Hafter, ağzından salyalar saçılarak Türkiye'yi tehdit etti.Emekli Libya Tümgeneral Khalifa Hifter Cumartesi günü Libya'da bulunan Türkleri hedef almakla tehdit etti.

Hafter: Libya'ya işgal için ayak basan, Erdoğan'ın ülkemize gönderdiği her Türk askeri ve paralı asker-ve onların gelişine izin veren her hain, askerlerimizin meşru hedefidir. Onlara merhamet göstermeyin.
Haftar, güçlerine yönelik bir ses kaydı sırasında, "Tüm savaşlarımızda alışkın olduğumuz gibi, zaferden başka bir şeyin olmadığı bir all-out savaşıyla mücadele ettiğinizi" açıkladı.
1.5 senedir Libya'ya ayak basmayan BAE'nin fitnabaşı şeyhi Zayed'in emrine verdiği lüks villada keyip yapıp, paralı askerleri sahaya süren Hafter, son yenilgilerden sonra iyice çıldırdı.

KENDİ PARALI ASKERLERİNİ UNUTTU
Türkiye'nin devreye girmesiyle birlikte artık ülkesine hiç gidemeyeceğini anlayan Hafter, bu kez bizi tehdit etmeye kalkıştı.
Haftar güçlerini "ülkemizi işgal etmek için çiğneyen her fahişeyi, her paralı askerleri ve ülkeyi sömürgeciye satan ve saldırganlık çizgisi ile kenetleyen her hain ajanı hedef almaya çağırdı (...) Onlar füze ateşinizin meşru bir amacıdır, bu yüzden onlar için merhamet veya merhamet etmeyin."
Haftar'ın güçlerinin, Nisan 2019'da başkent Trablus'a saldırısını geri püskürtmenin bir parçası olarak, son günlerde Libya ordusunun elinde ağır kayıplar yaşadığı dikkat çekicidir.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

 

Güncellenme Tarihi : 25.5.2020 01:24

İLGİLİ HABERLER