Ekonomi
  • 31.8.2014 15:07

Sattıkları otomobillerin kilometrelerini düşürmüşler

ALMANYA'nın Köln kentinde yıllardır otomobil galericiliği yapan Tolga Zümrüt, son dönemlerde başlarından geçen dolandırıcılık olaylarını anlatarak otomobil alacak olanlara dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu. Eskiden dolandırıcıların, otomobil alan vatandaşları dolandırmaya çalıştığını ancak günümüzde otomobil galericilerini dahi dolandırdıklarını belirterek, “Güvenmediğiniz kişi ya da galerilerden otomobil almayın” diye konuştu.

KİLOMETRELERİNİ DÜŞÜRMÜŞLER

Tolga Zümrüt yaşadıklarını şöyle anlattı: “İki yıldır piyasada olan ve internet üzerinden otomobil satan tanınmış bir firmadan birkaç araç satın aldık. Bu firma aylık 400-500 araç satan büyük bir firma olduğu halde son alışverişlerimizde büyük sorunlar yaşadık. Örneğin aldığımız bir araç sözde 117 bin kilometredeydi 140 bin çıktı, sözde export değildi ama yabancı ülkeden gelme araç çıktı. Firmaya yazdım bir ay sonra yanıt verip bir şey yapamayacaklarını, bir daha ki alışverişte 300 Euro indirim yapabileceklerini söylediler. Bunu kabul etmedik. Yine aynı firmadan aldığımız diğer iki araç Köln'deydi ve araçları Münih'e göndermişler, şimdi 600 kilometre gidip o araçları almamız gerekiyor. Çok firmalarla çalışıyoruz, araç alıp satıyoruz ama hiçbir sorunla karşılaşmıyoruz. Ancak bu internet firmasının sattığı araçlarda son dönemlerde mutlaka sorun çıkıyor.”

BİZE YAPAN VATANDAŞA NE YAPAR

Kanuni yoldan hakkını arayacağını belirten Donatus otomobil galerisinin ortaklarından Tolga Zümrüt, bu firmadan sadece kendilerinin değil çevrelerindeki diğer galericilerin de şikayetçi olduğunu dile getirerek, “Galerilere bunları yapanlar normal vatandaşa neler yapmaz. Araç olacak olanlar güvenmediği kişi ya da firmalardan araç almasınlar” dedi.

 

Mesut ZEYREK / KÖLN - DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:11

İLGİLİ HABERLER