Gündem
  • 28.5.2013 13:23

Savaş gemisinin tek kadın pilotu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından DENİZKURDU-13 Fiili Deniz Tatbikatı'na katılan Barbaros Fırkateyni'nin kadın subayları, zorlu işleri başarıyla gerçekleştiriyor.

İki yılda bir icra edilen DENİZKURDU'nda, gerçeğini aratmayan senaryo faaliyetleri devam ediyor.

Tatbikat kapsamında Aksaz Limanı açıklarındaki faaliyetlerini sürdüren savaş gemisi Barbaros Fırkateyni'nin 200 personeli arasında görev yapan üç kadın subay, zorlu görevler karşısındaki başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın tek kadın pilotu Binbaşı Zerrin Tosun, gemiye konuşlandırdığı helikopterini her türlü görev için hazır bekletiyor. Deniz Harp Okulu'ndan geçen yıl mezun olan muhabere subayı Teğmen Rümeysa Çubuk, hem gemisinin diğer gemilerle iletişimini sağlıyor hem de sevk ve idareden sorumlu vardiya subayı olarak görev yapıyor. Barbaros'un sualtı silahları da kadın subaya emanet. Sualtı silahları subayı Teğmen Merve Uslu, denizaltı tehditi olduğunda geminin sualtı silahlarının kullanımından sorumlu.

Tatbikat için AB 212 helikopterini gemiye konuşlandıran 351 Deniz Helikopter Filo Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatbikatta suüstü harbi ve keşif maksatlı uçuşlar yaptığını belirtti. Deniz Kuvvetleri'ndeki tek kadın pilot olduğunu kaydeden 15 yıllık pilot Tosun, "Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği hakları doğru yer ve zamanda kullanarak buralara geldik. Burada görev yapmaktan gurur duyuyorum. Gemide 7/24 harbe hazır bekliyoruz. Uçuşa her an hazırız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:57

İLGİLİ HABERLER