Savaş uçakları Telabyad'ı ikinci kez bombaladı

••1 dk okuma
Savaş uçakları Telabyad'ı ikinci kez bombaladı

Hızlı Özet

“ABD ve koalisyon güçlerine ait jetler, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Telabyad'daki IŞİD hedeflerini ikinci kez havadan vurdu.”


ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı geçen pazartesi sabaha karşı başlatılan operasyon kapsamında sabah erken saatlerde Rakka'ya bağlı Telabyad'daki istihbarat binası ile eğitim alanı gibi birkaç hedef havadan bombalandı. Hava saldırısının ardından Telabyad'dan dumanlar yükselirken, sınır hattındaki Akçakale'de de panik yaşandı.



500 SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNDÜ



Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde barınan 500 Suriyeli, aldıkları özel izinle Telabyad'a döndü. Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçan 500 Suriyeli, alınan özel izinle 6 Ocak'tan bu yana kapalı olan Akçakale Sınır Kapısı'ndan sabah saatlerinde ABD ve koalisyon güçleri tarafından ikinci kez bombalanan Telabyad'a geçti. Suriyelilerin geçişi sırasında yoğunluk oluşan sınır kapısı çevresinde güvenlik önlemi alındı.

Hadi KURT-ŞANLIURFA-DHA



 























Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.


Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.





Bu haber 585 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HAMAS'ın Gazze lideri Ali el-Amudi İsrail'in suikastinden son anda bakın nasıl kurtuldu
Dünya

HAMAS'ın Gazze lideri Ali el-Amudi İsrail'in suikastinden son anda bakın nasıl kurtuldu

Şarku'l Avsat, Gazze'deki Hamas Liderinin İsrail Suikast Girişiminden Nasıl Kurtulduğunu Açıkladı

Habervitrini12102 Görüntüleme
Trump: İranlı liderleri hedef almakta belki de çok ileri gittik.
Dünya

Trump: İranlı liderleri hedef almakta belki de çok ileri gittik.

ABD Başkanı Donald Trump, Washington'ın İranlı liderleri hedef almakta çok ileri gitmiş olabileceğini belirterek, gerilimin birinci veya ikinci seviyede durdurulması gerektiğini savundu.

Habervitrini13711 Görüntüleme
 Papa 14. Leo'ya kanser teşhisi konuldu
Dünya

Papa 14. Leo'ya kanser teşhisi konuldu

Katolik dünyasının ruhani lideri 71 yaşındaki Papa 14. Leo’ya akciğer kanseri teşhisi konuldu. Roma’daki Gemelli Hastanesi’nde başarılı bir ameliyat geçiren Papa’nın sağ akciğerinin alt lobu alındı. Herhangi bir komplikasyon yaşanmayan operasyonun ardından dinlenmeye çekilen ruhani liderin bir hafta boyunca hastanede gözlem altında tutulacağı açıklandı.

Habervitrini9752 Görüntüleme
Trump’ın istifasını istediği ABD’nin Atina Büyükelçisi Kimberly Guilfoyle, görevinden ayrıldığını açıkladı.
Dünya

Trump’ın istifasını istediği ABD’nin Atina Büyükelçisi Kimberly Guilfoyle, görevinden ayrıldığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın istifasını istediği ABD’nin Atina Büyükelçisi Kimberly Guilfoyle, görevinden ayrıldığını açıkladı. Hakkında hediye kabul etme ve yönetim yetkililerine erişim karşılığında para talep etme iddialarıyla gündeme gelen Guilfoyle, yaptığı açıklamada Trump’a ve “Önce Amerika” hareketine bağlılığının süreceğini belirtti.

Habervitrini12759 Görüntüleme