Gündem
  • 30.6.2015 21:17

Savaş uçaklarımız PKK mevzilerini bombaladı

Askeri kaynaklar PKK'nın dün akşam ve bu sabah Dağlıca'ya düzenlediği saldırının ardından PKK üsleri'nin F-16'lar tarafından bombalandığını açıkladı. PKK'nın Avaşin ve Kandil kamplarının bombalandığı iddiası ise yalanlandı..

CNNTürk'ün askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, PKK tarafından Dağlıca'ya yapılan saldırının ardından PKK'nın Dağlıca'daki mevzileri  bombalandı. Açıklamada Kuzey Irak'taki Kandil ve Avaşin bölgesine saldırı yapıldığı iddiaları yalanlandı.

DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA
Kuzey Irak'ın Avaşin bölgesinin bombalandığı yönündeki iddialar sorulan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "İnşallah ateşkesin fiilen bozulduğuna dair bir durum değildir. Savaş uçaklarının Kandil'i bombaladığına dair haberler geliyor fakat teyit edemedik henüz. İnşallah doğru değildir. İçeride karşılıklı fiili ateşkesin biz tahkim edilmiş ateşkese dönüştürülmesini beklerken içerideki ateşkes de bozulursa PKK bölgelerine savaş uçağıyla operasyon yapılıp yeniden çatışma durumuna geçilirse bu hiçkimsenin yararına bir durum olmaz" diye yanıt verdi.

PKK'DAN KANDİL BOMBALANDI İDDİASI
PKK’dan yapılan açıklamada ise,  Türkiye’ye ait savaş uçaklarının, 2012 yılından bu yana ilk kez PKK’lıların bulunduğu alanları bombaladığı iddia edildi. Bombardımanda can kaybı yaşanmadığı kaydedilen açıklamada, TSK’nın bu saldırıyla ateşkes sürecini tek taraflı olarak bitirdiği ifadelerine yer verildi

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN YAZILI AÇIKLAMA
Hakkari Valiliği de Yüksekova’nın Dağlıca bölgesine yapılan  PKK saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Dağlıca bölgesine 1 Mayıs 2015’ten itibaren bölücü terör örgütü mensupları tarafından muhtelif tarihlerde toplam 14 kez silahlı saldırı yapıldığı kaydedilen açıklamada, 17 Haziran günü Dağlıca Köyü’ne düşen havan mermisinin M.T. adlı kızın bacak, kol ve kulağından yaralanmasına neden olduğu belirtildi. Açıklamada teröristlerin son saldırısıyla ilgi şu bilgi verildi:
"29 Haziran 2015 günü saat 19.45 ve 30 Haziran 2015 günü saat 06.05’te bölücü terör örgütü mensupları tarafından Dağlıca Bölgesine havan ve doçka silahları ile saldırı düzenlenmiş olup, saldırı neticesinde havan mermilerinden bir tanesi köyün içerisine düşmüştür. Yapılan saldırılara meşru müdafaa amaçlı mevcut tüm ateş destek vasıtaları ile anında karşılık verilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgemizde meydana gelebilecek ve vatandaşlarımızın can ve mal kaybına sebebiyet verebilecek terörist faaliyetlere karşı kararlılıkla mücadeleye devam edilecektir."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:35

İLGİLİ HABERLER