Gündem
  • 15.5.2019 00:39

Savaş uçaklarımızın PKK'nın aracını vurdu, hepsi öldü

Irak Kürt bölgesel yönetimin haber sitesi Rudaw, Türk savaş uçaklarının harekat halindeki bir piçkupu hedef aldı.
Bombalama sonucunda araçta bulunan üst düzey iki PKK militanının öldüğü belirtilirken bunların isimleri henüz açıklanmadı..
Aynı bombardımanda Erbil'in Sidekan kırsalında bulunan PKK mevzileri de vuruldu. Burada da çok sayıda teröristin etkis hale getirildiği belirtildi.

Foto: Arşiv

TSK’ya ait savaş uçaklarının Sidekan’da PKK’ye ait bir aracı bombaladığı ve iki PKK’linin hayatını kaybettiği belirtildi. Bombardıman nedeniyle bazı köylerin de elektrik hattında hasar meydana geldi.

Bugün akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları Erbil’in Soran ilçesine bağlı Sidekan kasabası kırsalını bombaladı. Rûdaw’a konuşan Sidekan Nahye Müdürü İhsan Çelebi, bugün akşam 18:30 sıralarında gerçekleşen saldırıda can ve mal kaybı yaşandığını söyledi.

Çelebi, “Uçaklar PKK’ye ait pickup tipi bir aracı hedef aldı. Bombardıman sonucu araçta bulunan iki PKK’li hayatını kaybetti” dedi.

 Sidekan Nahye Müdürü, bombardıman nedeniyle kasabaya bağlı Kolit, Deraw, Berkme ve Julya köylerinin elektrik hatlarının zarar gördüğünü ve bu yüzden bu köylere elektrik verilemediğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2019 00:46

İLGİLİ HABERLER