Yaşam
  • 3.5.2004 01:05

SAVAŞTAN SAĞ ÇIKAN GAZİYİ EMEKLİ SANDIĞI ÖLDÜRDÜ!..

İstiklal Savaşı’nın yaşayan altı gazisinden biri bugünlerde ilginç bir mücadele veriyor. Emekli Sandığı, “öldüğü gerekçesiyle” 104 yaşındaki İskilipli gazi Ömer Küyük’ün yaşlılık maaşını kesti.

Parasını almak için her zamanki gibi ay başında bankaya giden Küyük, aldığı cevap karşısında şaşırdı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Çankaya Köşkü’ne çıkarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e konuk olan gazi, şimdi Emekli Sandığı’na yaşadığını ispatlamaya çalışıyor.

Birkaç gün önce gittiği Ziraat Bankası İskilip Şubesi’nde “öldüğünü öğrenen” Ömer Küyük, banka müdürüne derdini anlatsa da sonuç değişmedi. Yapılan araştırmada, hatanın Ankara’dan kaynaklandığı ortaya çıktı. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Ödemeler Dairesi Başkanlığı, 30 Mart’ta bankaya bir yazı göndererek “vefat eden Ömer Küyük’ün maaşının kesilmesi ve tahsil edilmeyen tüm istihkakların vade tarihleri itibarıyla faizi ile birlikte Ankara Ödemeler Dairesi Başkanlığı hesabına yatırılmasını” istedi. Yazıyı alan banka şubesi, Küyük’ün hesabını bloke etti. Zaman’ın sorularını cevaplayan Ziraat Bankası İskilip Şube Müdürü Orhan Selem, söz konusu yazı sebebiyle maaşı ödemelerinin mümkün olmadığını belirtti. İlgili şahsın yaşadığını ispatlaması gerektiğini söyleyen Selem, “Ödeme yapabilmemiz için şahsın yaşadığını kanıtlar belgeyi ilgili kuruma ulaştırması ve bu kurumun ödeme yapılmasına dair talimat göndermesi gerekiyor.” dedi.

Kurtuluş Savaşı gazilerinden Ömer Küyük, hatanın bir an önce düzeltilerek mağduriyetinin giderilmesini istiyor. İskilip’in Çatkara köyünde çocukları ve torunlarıyla birlikte yaşayan Küyük, “Ben daha ölmeden vefat yazımın gelmesine bir anlam veremedim.” diyerek hayal kırıklığını özetliyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:08

İLGİLİ HABERLER