Gündem
  • 31.3.2015 23:00

Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu.

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başına 3 vücuduna 2 kurşun sıkılan ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan Savcı Kiraz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastane yetkilileri, Savcı Kiraz'ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı.

İstanbul Adalet Sarayı'nın 6. katındaki odasında DHKP-C'li iki terörist tarafından rehin alınan Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz ağrı yaralı olarak ameliyata alınmıştı. 3'ü başına olmak üzere vücuduna 5 kurşun alan Savcı Kiraz'ın kaldırıldığı Şişli'deki Florence Nightingale hastanesinde şehit oldu.
Bir saat boyunca müdahale ettik

Savcı Kiraz'ın ölümüyle ilgili açıklama yapan hastane yetkilileri şu açıklamayı yaptı: "Savcımız kalp ve göğüs kısmından ateşli silahla yaralanmıştı. Bütün müdahalelere rağmen Savcımızı kaybettik. 20.50'de hastanemize getirildi ve 21.55'e kadar bir saat boyunca müdahale ettik ama hayata döndüremedik. Savcımız hastaneye getirildiğinde solunumu ve kalbi durmuştu. Hiçbir hayati fonksiyonu yoktu. Tüm ekip hazır bekliyorduk, her türlü müdahale yapıldı fakat Savcımızı kurtaramadık."
İlk olarak Çavuşoğlu duyurdu
Kiraz'ın hayatını kaybettiğini ilk olarak Dışişlier Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından duyurdu.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Savcı Kiraz'ın şehit olduğunu böyle duyurdu. ERSİN ÇELİK 2015-03-31T22:47:25.0275930+03:00 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Savcı Kiraz'ın şehit olduğunu böyle duyurdu.
Başına 3 kurşun sıktılar
Slovak ya'da bulunan ve Savcı Kiraz'ın son durumu hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu bilgiler verdi: "Savcımız 3 tane başından 2 tane değişik yerlerinden kurşun alıyor. Hala ameliyatta. İnşallah bu ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşur" dedi.

 
 
Yaralı savcının hastaneye getirilme anıBerkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan 3 terörist öldürüldü. Saat 20.30 itibariyle adliyeden 2 patlama sesi ve yüzlerce silah sesi duyuldu. 21.00 itibariyle operasyon sırasında ağır yaralanan savcı, ambulansla hastaneye götürüldü.
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ALBAYRAK, SAVCI KİRAZ’IN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ AÇIKLADI

İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını kaybettiğini açıkladı.
Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilen operasyonda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Savcı Mehmet Selim Kiraz hayatını kaybetti. Konuya ilişkin hastanene açıklama yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, “Hepimizin bilgi gibi Sayın savcımıza menfur bir saldırı gerçekleşti. Saldırı gerçekleştikten iki dakika içinde hastanemize ulaştırıldı. Hastanemize ulaştığında çok ciddi bir yaralanma olmuştu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, bütün girişimlere rağmen ne yazık ki bir görev şehidi verdik ve sayın savcımızı kaybettik. Milletimizin başı sağ olsun. Bu konuyla ilgili şuan itibariyle verebileceğimiz bilgi bundan ibaret” dedi.
Savcı Kiraz’ın hastaneye geldiğinde solunumu ve kalbi tamamen durduğu ifade eden Bilim Üniversitesi Rektörü Çavlan Çiftçi ise, “Başından ve göğsünden aldığı yaralar nedeniyle buraya geldiğinde solunumu ve kalbi tamamen durmuştu. Ekiplerimizle birlikte hastamızı hemen ameliyata aldık ameliyathane de her türlü müdahaleye rağmen maalesef şehit verdik” açıklamasında bulunuldu.
 
SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ’IN CENAZESİ ADLİ TIPA GETİRİLDİ

 Teröristler tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morguna getirildi.
Çağlayan adliyesinde yaşanan rehine krizi operasyonunda hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz hastane morgundan alınarak Polis eskortluğu eşliğinde Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.
 
TERÖRİSTLERİN CENAZESİ ADLİ TIPA GETİRİLDİ.
Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden teröristlerin cenazeleri Adli Tıp’a getirildi.
Çağlayan adliyesinde yaşanan ve operasyonla sonlandırılan operasyonda hayatını kaybeden iki teröristin cenazesi Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Öte yandan yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluk için polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.
SAVCI KİRAZ’IN BABASI TAZİYELERİ KABUL ETTİ, YAKINLARININ GÖZYAŞLARI SEL OLDU
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından silahla vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası hastanede taziyeleri kabul ederken, yakınları da gözyaşı döktü. Savcı Kiraz’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası ile yakınları akşam saatlerinde Çağlayan’daki Florence Nightningale Hastanesi’ne geldi. Burada baba Hakkı Kiraz taziyeleri kabul ederken, yakınlarının gözyaşları sel oldu. Baba ve yakınları hastanede iken Adalet Bakanı Kenan İpek, eski Adalet Bakanı Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hastaneye geldi. Burada baba Kiraz ile görüşen protokol başsağlığı diledi. Protokol ardından yakınlarına da başsağlığı diledi. Ardından protokol hastaneden ayrıldı. Savcı Kiraz’ın yakınlarının ise gözyaşları sel oldu.
Öte yandan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Kiraz'ın cenazesi bugün saat 11.00'de Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak törenin ardından Eyüp Sultan Cami'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:17

İLGİLİ HABERLER