Asayiş
  • 1.8.2009 12:57

SBS CİNAYETİNDEN 286.064 PUAN ÇIKTI!..

ADANA (A.A) - AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna ait bir yurtta özel ekiplerce bakım altında tutulan ve cinayeti işlediğini itiraf etmesine karşın, 12 yaşını doldurmadığı için hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilen R.A'nın SBS 7. sınıf sonuçları açıklandı.

Buna göre, cinayetin ardından polis gözetiminde sınava giren R.A'nın, sınavda 286,064 puan aldığı öğrenildi. Küçük kızın, geçen yıl girdiği SBS'de 391,329 puan aldığı belirtildi.

Küçük kızın, geçen eğitim yılının ikinci dönemi haricinde başarılı bir eğitim geçirdiği belirtildi.

R.A, 7 Haziranda Ova Mahallesi'nde SBS'ye girmesini engellediği ve okula göndermediği gerekçesiyle annesi Songül A'yı öldürmüştü.

Çocuk Şube Müdürlüğüne getirildikten sonra da sınava girmek istediğini belirten R.A'nın bu isteği, polis korumasında yerine getirilmişti.

Türk Ceza Kanunu'na göre suçu işlediğinde 12 yaşını doldurmayan R.A'ya cezai işlem yapmadan, yalnızca çocuklara özgü güvenlik önlemleri almakla yükümlü Emniyet Müdürlüğü ekipleri, küçük kızın kırtasiye ihtiyaçlarını alarak 23 Nisan İlköğretim Okulu'na götürdü. R.A. diğer öğrencilerle aynı sınıfta sınava girerken, sınıf ve okul girişinde sivil giysili polis memuru beklemişti.

Sınav sonuna kadar içerde kalan ve soruların büyük bölümünü çözen R.A. daha sonra yeniden Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülmüştü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER