Spor
  • 31.8.2011 02:24

"SCHUSTER'İN İZLERİNİ SİLMEYE ÇALIŞIYORUM"

BEŞİKTAŞ’ın yeni hocası Carvalhal, yeni sezon öncesi sağlam adımlar atıyor. UEFA Avrupa Ligi play off turunda Alania rövanşında alınan 2-0’lık yenilginin kimseyi karamsarlığa düşürmemesi gerektiğini belirten Portekizli çalıştırıcı, “Yeni bir takım yaratıyorum. Yani, Schuster’in Beşiktaş üzerindeki izlerini silmeye çalışıyorum” diye konuştu.

Carvalhal, yöneticilerle yaptığı görüşmede çizgi defans sistemini benimsemediğini belirterek, “Schuster takımı böyle oynatmaya alışmış, Tayfur Hoca da devam ettirmiş. Ancak, savunmadaki bu oyuncularla bu şekilde oynayamayız. Lig başlayınca farklı bir sistem ile sahada mücadele edeceğiz. Beşiktaş’ın geçen sezon neden çok gol yediği ortada. Bunu önlemenin formülü de bende” dedi.

Ben de tecrübeliyim

UEFA Avrupa Ligi gruplarında hata lükslerinin olmadığının da altını çizen Portekizli hoca şöyle devam etti:“Schuster, takımı geçen sezon maalesef çok kötü bir sistemle oynatmış. Her teknik adamın kafasında oturttuğu bir şablon vardır. Ben de tecrübeliyim. Taraftarların mutlu olacağı ve oyuncuların rahat oynayacağı bir sistem uygulatacağım. Her alanda yardımlaşan ve pres yapan bir anlayış ile mücadele ederek rakiplerimiz karşısında başarılı sonuçlar alacağız. Takımda şu an çok önemli eksiklikler var ama zamanla her şey düzene oturacak.”

Geçen yıl rakiplerine fark yapması gereken takımın ligi çok gerilerde bitirmesini teknik hatalara bağlayan Carvalhal, yöneticilerle yaptığı sohbette sözlerini şöyle tamamladı: “Fenerbahçe maçı dönüm noktasıydı. O maçı Beşiktaş kazanmış olsaydı şampiyon olurdu. Ancak, teknik ve bazı oyuncuların hataları mağlubiyeti getirdi. Schuster çok iyi bir teknik direktör ama Beşiktaş’ta farklı izler bırakmış. Çok koşan, teknik kapasitesi olan oyuncularla çalışmış ama onları takım haline getirememiş. Ben bunu başaracağım. Tribündeki taraftar ve sahadaki futbolcu maçlardan zevk alacak.”

Demirören’den çifte kutlama


BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, yayımladığı mesajla Türk milletinin Ramazan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Kulübün resmi sitesinden yayımlanan mesajında Demirören, hem Ramazan Bayramı’nı, hem de Zafer Bayramı’nı birlikte kutlamanın coşkusu içinde olduklarını dile getirerek, “Milli ve dini duygularımızı ortaya çıkartan, birbirimize olan saygımızı daha da güçlendiren bu özel günde, tüm ulusumuzun huzurlu bir bayram geçirmesini diler; aziz vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yılında tüm Türk milletinin hem Ramazan Bayramı’nı, hem de Zafer Bayramı’nı kutlarım” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:26

İLGİLİ HABERLER