Yaşam
  • 25.1.2014 00:21

Şebnem Schaefer'dan ilginç itiraf

Yemeklerin zevkle yapılışını anlatıyorlar ben şaşırıyorum. Sonuçta bu da bir kabiliyet. O kadar uğraşıyorsunuz 5 dakikada yeniliyor sonuçta. O da herhalde karşıdakinin hoşuna gidiyorsa yemek yapanlara zevk veriyor. Ama ben gurme olabilirim. Ben yemek yemesini severim. Benimki tembellik herhalde. Yani bu biraz zevk meselesi. Erkekler bile zaman zaman mutfağa girer, zevkle yemek yapar. Çok ilginç bir durum ama yalana da gerek yok bana zevk vermiyor.”
 

Özellikle mumbar dolmasını beğenen Schaefer, buz pistinde kayıp, satırla dondurma da kesti.
Türkiye’nin ünlü isimlerini Kahramanmaraşlılarla buluşturan Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin son konuğu ünlü manken Şebnem Schaefer oldu. Kahramanmaraş’a ilk kez gelen Schaefer, vatandaşların ilgi odağı oldu. AVM’de düzenlenen defile için kente gelen Schaefer önce yemek yedi, ardından da podyuma çıktı. Mumbar, ekşili aya sulusu, sömelek köfte gibi yöreye özgü lezzetleri büyük bir beğeniyle yiyen Schaefer, gazetecilerle de söyleşi yaptı. Mutfakla arasının olmadığını söyleyen Schaefer, “Yemeği zevkle yer ama yapamam” dedi. Schaefer, “Özellikle mumbarı ilk defa yedim ve çok lezzetli. Kuzu bağırsağından yapılıyormuş. İlk başta tahmin etmedim ama beğendim” diye konuştu.
Rejim yapmadığını ancak sporla forumunu koruduğunu dile getiren Schaefer, “Çok dikkat etmiyorum ama her şeyi yiyen de bir insan değilim. Rejim yapmıyorum ama spor yapıyorum. Çok hamur işleri yemiyorum. Her şeyi yiyebilirim. Gittiğim yerde 'Şunu yemem' demem. Domuz eti hariç önüme ne konulsa genelde yerim” ifadelerini kullandı.
Mutfak konusunda pek de becerikli biri olmadığını söyleyen Schaefer, şöyle devam etti:
“Ben genelde misafir olarak giderim ve yemekleri zevkle yerim ama yapamam. Şimdiye kadar kimseye yemek yapacağımı söyleyip davet etmedim. Çünkü annem ve babamla yaşadığım için gerek de duymuyorum. İleride tek başıma bir evde yaşadığım zaman ya da evlendiğimde artık mecbur kalacağız. Herhalde o zaman annemin yemeklerini ararım diye düşünüyorum.

Kendisine hediye edilen ceviz oyma çeyiz sandığından da bahseden Schaefer, “Dün bana cevizden yapılmış çeyiz sandığı hediye ettiler. Bakarsınız o bana uğur getirir ve belki bu sene evlenirim” diyerek sözlerini tamamladı.
Yemeğin ardından buz pistinin üzerine kurulan podyuma çıkan Schaefer, burada da hayranlarının ilgi odağı oldu. Mağazaların yeni sezon ürünlerinin sergilendiği defilede büyük beğeni toplayan Schaefer, buz pistinde kayarken bu defa düşmedi. Kendisi için hazırlanan dondurma şovu da izleyen Schaefer, eline aldığı satırla dondurma kesti. Renkli görüntülerin yer aldığı etkinlik, pasta kesilmesiyle son buldu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:13

İLGİLİ HABERLER