Eğitim
  • 28.3.2009 13:49

SEÇİM TATİLİ GÜNÜ İÇİN ÖĞRETMENLERE EK DERS ÜCRETİ ÖDENECEK

VAN - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yerel seçimler sebebi ile okulların tatil edildiği 30 Mart günü için öğretmenlere ek ders ücretinin ödeneceğini, aksine yapılan açıklamaların doğru olmadığını açıkladı.
İHA muhabirine açıklama yapan Bakan Hüseyin Çelik, Bakanlar Kurulu'nda alınan özel bir kararla okulların 29 Mart günü yapılacak yerel seçimler sebebi ile ertesi gün tatil edildiğini belirtti. Öğretmenlere okulların tatil edildiği 30 Mart günü ek ders ücreti ödenmeyeceği şeklinde bir sendika tarafından açıklama yapıldığını, bunun kesinlikle doğru olmadığını, spekülasyon olduğunu belirten Bakan Çelik "Öğretmenlerimizin bu tatil dolayısı ile ek ders ücretlerinin ödenmemesi söz konusu değildir. Bu tatil
dolayısı ile öğretmenlerimizin kaybı olmayacaktır. Başbakanımızın talimatı ile Bakanlar Kurulu'nda görüşülen ve özel bir kararla alınan tatil günü öğretmenlerimize ek ders ücreti ödenecektir. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında gerekli karar alınıp ödemeler yapılacaktır. Yani öğretmenlerimizin bir kaybı olmayacaktır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:44

İLGİLİ HABERLER