Gündem
  • 4.5.2021 19:33

Sedat Peker'in masasındaki objelerin sırrı ve o objelerle kimi tehdit etti

Sedat Peker'in hedefinde hangi isim var? Sadettin Tantan o mesajın şifrelerini açıkladı..

Omerta, yani Türkçe anlamı ile suskunluk yasası.
Omerta, yeraltı dünyasının temel yasasıdır.
“Bir şey görmedim, duymadım, bilmiyorum, konuşmam” ifadelerinin toplamıdır.
Mafya elemanları arasında, uyulmaması halinde karşılığının, kendisi ve tüm aile fertleri için cezası ölüm olan yasadır.
Omerta aynı zamanda Maria Puzo’nun bütün bu kuralları tanımlayan kitabıdır.

Sedat Peker’in videosunu izleyenlerin belki dikkatini çekmiştir.
Çekmeyenler için dikkat çekelim.
Sedat Peker video için önceden hazırlanmış belli.
Çünkü önünde bir sayfalık kısa notlar alınmış kâğıt var.
Zaten zaman zaman göz ucuyla kâğıda bakarak konuşuyor.

Ama önemli mesaj masanın üzerindeki iki kitapta.
Sol elinin biraz ilerisindeki kitap Maria Puzo’nun Omerta kitabı.
Türkçe anlamı ile suskunluk yasası.
Peker kitabı rastlantı olarak masaya koymuş değil.
Verdiği mesaj net.
Siz benim olmadığımı bildiğiniz halde evime baskın yaptınız. Eşimi ve iki kızımı tedirgin ettiniz. Bu saatten sonra “suskunluk yasası” benim için geçerli değildir.
Diğer anlamı ile “artık konuşacağım…”

Videoda Sedat Peker’in sağ elinin hemen yanında bir başka kitap daha var.
İlginçtir o da Maria Puzo’nun eseri.
Aptallar erken ölür…
Rastlantı sonucu orada olduğunu sananlar yanılır.
Çünkü o kitap da anlamlı.

Kitabın konusu belli.
1959’un Las Vegas’ında, 3 dejenere kumarbazla aynı masadadır.
Cully, Merlyn ve Jordan.
Jordan tek gecede yarım milyon dolar kazanır.
Tüm servetini onu aldatan eski eşine bırakır ve silahıyla hayatına son verir.
Puzo’nun aradığı şudur.
Jordan bunu neden yapmıştır?
İnsan kendine neden bunu yapar?
Ve varabildiği sonuç, “Belki de aptalların erken ölmesi gerekir…”
“Mutlaka kötü birine gerek yoktur” diye tanımlar Mario Puzo, “asıl düşman zamandır…”
Sedat Peker’in videosunda “suskunluk yasasından” sonra verdiği en önemli mesaj budur.
“İntihar etsem bile aptal değilim…”

Ve o videonun bence önemli iki dakikası daha vardır.
Birincisi 25 saniyeden sonra söz ettiği Acarkent ve 26 dakikadan sonra söz ettiği Azeri iş insanı Mubariz Mansimov (Gurbanoğlu)’un başına gelenler.
Acarkent sözlerini hafife almayın.
Geçmişte Karşıyaka Spor Kulübü’nün Erdal Acar’a nasıl satılmaya çalışıldığı, oradan kimlerin siyasi ve ekonomik rant kazandığı çok önemli.
Peker’in yapacağı açıklamalarla İzmir siyasetinde bazı isimlerin sıkıntıya düşeceğini söylemek için kâhin olmak gerekmez.

Ve Mansimov davası.
Azerbaycan halkının parasını yasa dışı yollarla kendi çıkarları için kullanan kimi isimlerin ilişki ağlarının, bu ağların Türkiye ayağının nasıl çalıştığının netleşmesi açısından Sedat Peker’in videosu çok önemli.
Türkiye’de birileri artık suç örgütlerinin yükünü taşımak istemiyor olabilir.
Ya da yeni suç örgütleri devreye sokulmak isteniyor olabilir.
Ne olursa olsun, Sedat Peker’in “devamının geleceğini söylediği” videolar, masasının üzerine koyduğu kitaplar Türkiye’de yerine ulaştı.
Ya Peker’in başı belada ya da eski ortaklarının.
Öküz ölmüş anlaşılan, gömülecek yer aranıyor.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Sedat Peker'in videosunda bulunan 'Omerta: Suskunluk Yasası' kitabı ve 3 zarf ile "Konuşurum" tehdidinde bulunduğu iddialarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Omerta: Sedat Peker'in açıklamasındaki ayrıntılar neyin işareti? | A3 Haber

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Sedat Peker'in yaptığı "Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır" açıklamasına yönelik olarak, videoda bulunan 'Omerta: Suskunluk Yasası' kitabı ve 3 zarf ile "Konuşurum" tehdidinin kendisine koruma polisi veren kişiye mesaj olduğunu söyledi.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, suç örgütlerine yönelik operasyonlara ve kripto vurgunların arka yüzüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Odatv'ye konuşan Tantan, legal ve illegal anlamda bir tehditten bahsederek son günlerdeki "mafya" tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi: "Örgütlü suçun derebeyleri legal anlamda ülkeye hakim oldular. İllegal anlamda mafyamsı yapılar legal anlamda da kirli ve kimliksiz siyasetçi, bürokrat, iş adamı, cemaatler ve PKK/KCK'lar, yani silahlı ve silahsız örgütler hem kendi yandaşlarını mali olarak güçlendirdi, hem de siyasi gücü güçlendirdikleri için ülke yönetimini, ülkenin geçmiş ve geleceğini tehdit ediyor risk oluşturuyor."

"Yolsuzluk yapanı arşivleyerek tehdit eden siyasi bir zihniyet var"
Anadolu sermayesinin çöktüğünü, yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların Türk insanına reva görüldüğünü söyleyen YURT Partisi Genel Başkanı Tantan "Yolsuzlukla mücadale edemeyen yolsuzluk yapanı arşivleyerek süreç içinde tehdit ederek kullanan siyasi bir zihniyet var" dedi.

Sedat Peker'in mesajı kime?
Peker'in açıklamasındaki "Kendisine saygı duyduğum bazı devlet büyüklerim yapılan haksızlığın farkındayız. Nisan ayında ülkede bir çok değişikliğin olacağını ve benim Türkiye'ye davet edileceğim söylendi" sözlerine değinen Tantan, "Siyasetçinin kirli ve kimliksiz her gün fotoğraflarda ortaya çıkıyor. Tabii onlar siyasetçilerle iç içe oldukları için bildikleri şeyler vardır" ifadelerini kullandı.

Peker'in videosunda bulunan 'Omerta: Suskunluk Yasası' kitabı ve 3 zarf ile "Konuşurum" tehdidinde bulunduğu iddialarıyla ilgili ise Tantan "Herhalde kendisi de onu ifade ediyor. Mesajının sahibi ise ona kim koruma polisi vermişse, Beykoz ormanlarında o konutu kim vermiş, kim izin vermişse tehdit onadır, başkasına değil" yorumunda bulundu.

"Örgütlü suçun hakim olduğu bir ülke var"
Kripto para vurguncuları ile suç örgütleri arasında "hiç şüphesiz" bağ olduğunu vurgulayan Tantan şu şekilde devam etti: "Onlar siyasiler ve mafyamsı yapılarla birliktedir. Dikkat ederseniz geçmişte mafyamsı yapılar, şöyle diyelim bir şekilde kullanılan insanlar süreç içerisinde farklı şekillerde kullanıldığı için de o insanlarda kendi ve yandaşlarını geçindirmek için yeniden sahneye çıkartırdılar ve yaşama devam etmek istiyorlar. Bunlar da yasal boşluklardan istifa ederek kendi güçlerini artıemak istiyorlar. bunlar devletin desteği olmadan yurtiçi ve yurtdışında nefes dahi alamazlar."

Ülkenin yönetilemediğini ifade eden Tantan "Örgütlü suçun derebeylerinin hakim olduğu bir ülke var. Ve bunu ortadan kaldıracak muhalefet ve TBMM görevini ifade edemiyor" diye sözlerini bitirdi.

Güncellenme Tarihi : 4.5.2021 19:42

İLGİLİ HABERLER