SEFERBERLİK VE ASKERALMADA e-DEVLET UYGULAMASI BAŞLIYOR

2 dk okuma
SEFERBERLİK VE ASKERALMADA e-DEVLET UYGULAMASI BAŞLIYOR

Hızlı Özet

Milli Savunma Bakanlığı, seferberlik ve askeralma konularında yarından itibaren e-Devlet uygulamasına başlayacak.

MUAMMER TAN

ANKARA  - Milli Savunma Bakanlığı, seferberlik ve askeralma konularında yarından itibaren e-Devlet uygulamasına başlayacak.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bakanlığın, merkez ve taşra teşkilatı tarafından yürütülen faaliyetlerin modern bir bilgi sistem otomasyonu ile yerine getirilmesini sağlamak maksadıyla geliştirilen ve Temmuz 2009 sonunda hizmete sokulan MSB Bilgi Sistemi vasıtasıyla e-Devlet Kapısı üzerinden 19 Ağustos 2009 tarihinden itibaren internette http:\www.turkiye.gov.tr üzerinde Milli Savunma Bakanlığı adresindeki web sayfasından Seferberlik ve Askeralma konularında e-Devlet

hizmetlerinin sunulmasına başlanacaktır" denildi.

Açıklamada, bu çerçevede, kurumlara ve vatandaşlara sağlanacak başlıca imkan ve kolaylıklar şu şekilde sıralandı:

"SEFERBERLİK İŞLEMLERİ KAPSAMINDA YÜKÜMLÜLER:

- Yedeklik yoklamalarını askerlik şubelerine gitmeden ve cezalı duruma düşmeden evleri ya da işyerlerindeki bilgisayarlardan internet üzerinden, ya da mobil imzalı olarak cep telefonlarından e-Devlet Kapısını kullanarak yapabilecekler,

- Sefer görev emirlerinin veya tatbikat görevlendirmesinin olup olmadığını da aynı yöntemlerle sorgulamak suretiyle öğrenebilecekler,

- Kendilerine veya firmalarına ait araç ve iş makinelerinde sefer görev emri olup olmadığını bulundukları yerden elektronik ortamda sorgulamak suretiyle öğrenebileceklerdir.

ASKERALMA İŞLEMLERİ KAPSAMINDA:

Yerli ve yabancı Askerlik Şubesi ayrımı ortadan kaldırılarak 'Bütün Türkiye tek Askerlik Şubesi" prensibinden hareketle, elektronik ortamda ülkemizin her noktasına hizmet götürülmüş olacaktır. Bu kapsamda:

- Askerlik Durum Belgesi alma dahil tüm askerlik işlemleri çok daha kısa sürede ve her yerden yaptırılabilecektir. Vatandaşlar, artık sadece son yoklama ve askere sevkleri sırasında askerlik şubesine gelme ihtiyacı duyacaklardır.

- Üniversite öğrencilerinin erteleme işlemleri için askerlik şubelerine öğrenci belgesi göndermesi işlemi son bulmuştur.

- Yükümlü vatandaşlar, elektronik ortamda gitmek istedikleri celp dönemi tercihini yapabileceklerdir. Bu sayede çiftçi, turizmci gibi mevsimsel olarak iş görenler istedikleri dönemde silah altına alınabileceklerdir.

- Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın askerlik erteleme işlemleri ve dövizle askerlik başvuruları Dışişleri Bakanlığı üzerinden elektronik ortamda topluca alınabilecektir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız kişisel diğer başvurularını internet üzerinden e-posta ile yapabilecek, başvuru sonuçları aynı yöntemle kendilerine iletilebilecektir".

Bu haber 3713 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor : İsrail'in varlığını sürdüreceğine inanmıyorum
Gündem
#İsrail#ABD#mekke i̇ttifakı

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor : İsrail'in varlığını sürdüreceğine inanmıyorum

Anlaşma, üç ülkeden birine yapılacak silahlı saldırının hepsine yapılmış sayılacağı taahhüdünü içeriyor. Haberde, ülke liderlerinin imza töreninin ardından ittifakın belirli bir ülkeyi hedef almadığını vurguladığı aktarıldı.

Habervitrini12877 Görüntüleme
Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama
Gündem

Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Irak üzerinden Suudi Arabistan'a yapılan İHA saldırılarını en güçlü şekilde kınadı. Irak hükümetinin sorumluları bulmak için başlattığı soruşturmadan memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Habervitrini13109 Görüntüleme
MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler
Gündem

MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler

MHP İstanbul İl Başkanlığının Şile’de düzenlediği istişare kampında "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin mesajlar verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye’nin kendi şartlarına göre oluşturduğu "Terörsüz Türkiye" modelinin başka ülkelerdeki örneklerden farklı olduğunu belirterek, modelin önümüzdeki yıllarda çatışmalı ortamların çözümünde örnek gösterileceğini ve üniversitelerde ders olarak anlatılabileceğini söyledi.

Habervitrini13860 Görüntüleme
Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama
Gündem

Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Anadolu levhasının batıya doğru hareketi ve Marmara'nın derin kesimlerindeki fay hareketliliğine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Bektaş, derinlerdeki sürünmenin faydaki sürtünmeyi azaltabileceğini belirterek, bunun beklenenden daha küçük bir depremle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Habervitrini13116 Görüntüleme