Gündem
  • 16.8.2022 17:19

Şehidimizin kanı yerde kalmadı!.. 13 terörist öldürüldü

MSB açıkladı: 13 terörist etkisiz hale getirildi.

 Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi hudut hattında teröristlerin düzenlediği, 1 askeri şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı hain saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Birecik/Şanlıurfa hududunda, 16 Ağustos 2022 tarihinde, teröristlerce yapılan havan tacizi sonucunda, kahraman silah arkadaşımız Top.Uzm.Çvş. Uğurcan CİRNOOĞLU şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtaları ile vurulmuş, bölgede ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi hudut hattında teröristlerin düzenlediği, 1 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Birecik/Şanlıurfa hududunda, 16 Ağustos 2022 tarihinde, teröristlerce yapılan havan tacizi sonucunda, kahraman silah arkadaşımız Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" denildi.

13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bölgede tespit edilen hedeflerin ateş destek vasıtalarıyla vurulduğu ve ilk belirlemeye göre 13 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadelerine de yer verildi.

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Topçu Uzman Çavus Uğurcan Cirnooğlu için yayımladığı taziye mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız, 16 Ağustos 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahmran şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

KİLİS'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Çiçekalan Hudut Karakolu'na düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Can'ın acı haberi, memleketi Kilis'teki ailesine verildi.

Merkeze bağlı Ekrem Çetin Mahallesi Asena Sokak üzerinde bulunan baba ocağına ateş düştü. Doğup büyüdüğü mahallesi bayraklarla donatıldı. Şehit evi taziye ziyareti için gelenlerle dolup taştı.

Güncellenme Tarihi : 16.8.2022 17:24

İLGİLİ HABERLER