Asayiş
  • 29.4.2007 17:32

ŞEHİDİN ANNESİ YALVARDI : BENİ ASKERE ALIN

NEZİR GÜNEŞ
MARDİN  - Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Şeyhmus Öncül adlı asker, memleketi Mardin'de toprağa verildi. Şehidin annesi Nesime Öncül, oğlunun intikamını almak için askere gitmek istediğini söyledi.


Tezkeresine 5 ay kala katıldığı bir operasyonda terör örgütü tarafından şehit edilen Er Şeyhmus Öncül, Mardin Fuat Yağcı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yeniyol'daki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Vali Mehmet Kılıçlar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahir Kır, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı siyasi parti il başkanları ile 5 bin kişi katıldı.


Şehit cenazesinin eve getirilişi sırasında gözyaşları sel olurken, Vali Mehmet Kılıçlar ile Tugay Komutanı Fahri Kır, terör örgütünü sevindirmemek adına gözyaşı dökmedikleri için şehidin anne ve babasına teşekkür etti.

 Evinin önünde son defa oğlunun cenazesine sarılan anne Nesime Öncül, oğlunun kanını yerde bırakmamak için 9 çocuğunu feda etmeye ve kendisine izin verildiği takdirde askere gitmeye hazır olduğunu söyledi. Nesime Öncül, oğlunun tabutuna sarılarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye slogan attı.


İstanbul'da vatani görevini yapan şehidin kardeşi Kerim Öncül de, ağabeyinin fotoğrafını taşıdı, tabutuna sarılarak intikam yemini etti. Baba Mehmet Öncül'e de Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahri Kır tarafından Türk bayrağı verildi.


Şehit erin mezarı başında tören atışı yapıldı. Cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı çelenk gönderdi. Sincar Aşireti lideri Abdulkadir Sincar ve şehit yakınları, törenin ardından taziyeleri kabul ederek şehitlerinin kendileri için bir şeref olduğunu ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER