Gündem
  • 16.8.2008 13:22

ŞEHİDİN CENAZESİNDE ASKERLER BÖYLE AĞLADI!..

AHMET CANER BAYSAL
OSMANİYE - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde mayına basarak şehit düşen piyade Komando Er Halil Güneş, memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Komando Er Halil Güneş'in cenazesi, dün akşam saatlerinde Bahçe ilçesine getirilerek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu sabah şehit Halil Güneş'in cenazesi hastaneden alındıktan sonra ilk olarak baba ocağı Bekdemir köyü Dutlu mahallesindeki evine getirildi. Burada şehit Güneş'in yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenaze daha sonra ambulansla törenin yapılacağı Bahçe Belediyesi meydanı yanındaki Ağca Bey Camii önüne getirildi. Saygı duruşuyla başlayan törende daha sonra şehit Halil Güneş'in
özgeçmişi okundu. Ardından kısa bir konuşma yapan Bahçe İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Yücel Özdemir, terörle sonuna kadar mücadele edileceğini belirterek, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Konuşmaların ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Burada zaman zaman fenalık geçiren şehidin babası Bayram Güneş'e sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan Şehit Er Halil Güneş'in naaşı, toprağa verilmek üzere Bahçe Şehitliği'ne götürüldü. Cenazenin götürülüşü
sırasında toplanan vatandaşlar dev Türk bayrağı açarak teröre lanet yağdırdı. Şehit Er Güneş'in naaşı Bahçe Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cenaze törenine Osmaniye Valisi Zübeyr Kemelek, Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Ekemen, Bahçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:03

İLGİLİ HABERLER