Gündem
  • 30.9.2011 14:45

ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Acı haber, askerler tarafından bu sabah şehit uzman çavuşun Yalamık köyünde bulunan ailesine verildi. Şehidin annesi Muhteber Kıraç (47), babası Ruhi Kıraç (55) ve kardeşleri göz yaşlarına boğuldu.

Şehit babası Ruhi Kıraç oğluyla dün görüştüğünü söyleyerek, "Sabah aldım haberi. Bir şey diyemiyorum. Söyleyecek sözüm yok. Dün telefonla görüştüm. Hiçbir şey söylemezdi. Üzüntüyü yaşıyorum" dedi.

Köy Muhtarı Muttalip Sarı ise, 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' derler ama bunların boş olduğunu ifade ederek "Her gün bizim şehidimiz ölüyor. Bu vatan bölünmek üzere bir yere gidiyor. Diyecek ne var. Hiçbir zengin çocuğu ölüyor mu? Var mıydı böyle bir şey bir zengin çocuğu var mıydı şehit olan. Hep gariban çocuğu şehit oluyor. Ama sonuç yine belli" diyerek tepkisini gösterdi.

Şokta olan anne Muhteber Kıraç ise, "Akşam telefon etti. 'Yarın çok görüşürüz' dedi. Ama konuşamadık. Hep kötü şeyler aklıma geliyordu. 3 tane oğlum vardır 2 tane kaldı" diye konuştu.

"Bir uçak kaldırmak için 7 yerden emir alıyoruz" diyen teyzesinin kızı Nesrin Kıraç "Bu nasıl bir ülke. Bu ülkeye mi biz şehit vereceğiz? Niçin şehit veriyoruz. Amacımız ne. Kime veriyoruz bu şehitleri. Her gün şehit haberleri, ben erkek evladı yetiştiriyorum. Bu ülke için askerlik yaptırmayacağım. Hiçbir şekilde kimse çocuğuma askerlik yaptıramaz. Gerekirse her şeyimi satacağım. Bu ne demek, yeter artık. Herkes susuyor. Artık baş kaldırmalıyız" dedi.

Tarsuslu şehidin Bolu Komando Tugayında görevli olup, Şırnak il sınırları içinde yürütülen bir operasyonda geçici olarak görevde bulunduğu öğrenilirken cenazesinin yarın Yalamık Köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER